IONIQ 5 a obținut distincția „German Car of the Year 2022”. Modelul Hyundai a concurat cu Audi E-Tron GT și Porsche 911 GT3 – VIDEO

Autor: Marius Vișan 29 nov. 2021 Știri auto

Hyundai IONIQ 5 a obținut distincția „German Car of the Year 2022” (GCOTY), în cadrul categoriei „New Energy”.

În etapă finală, noul crossover 100% electric al gamei a concurat alături de modelele Audi E-Tron GT și Porsche 911 GT3. Juriul – format din 20 de jurnaliști din domeniul auto – a testat și a evaluat modelele participante în categoriile: „Compact”, „Premium”, „Luxury”, „New Energy” și „Performance”.

„Hyundai IONIQ 5 este mai mult decât un autovehicul electric remarcabil. Pentru noi este modelul de top al acestui an”, a declarat Jens Meiners, membru al juriului – „German Car of the Year”. „Designul unic și experiență de condus au contribuit la obținerea unui punctaj peste medie. Din punctul nostru de vedere, tehnologia bateriei IONIQ 5 este inovatoare. A obținut titlul „German Car of the Year 2022”, însă IONIQ 5 depășește granițele, este un model apreciat la nivel global.”

„Această distincție obținută într-un mediu atât de competitiv demonstrează că am reușit să dezvoltăm un autovehicul excepțional, care se remarcă printre concurenții din domeniul auto la nivel european”, a declarat Michael Cole, President and CEO – Hyundai Motor Europe. „IONIQ 5 ocupă poziția de lider în strategia noastră de electrificare, în linie cu viziunea Hyundai privind viitorul mobilității cu emisii zero.”

VIDEO

IONIQ 5 este primul model electric al gamei dezvoltat pe platforma E-GMP

Clienții pot alege între două opțiuni pentru baterie – 58 kWh sau 72,6 kWh, respectiv tracțiune integrală sau tracțiune spate. Versiunea cu tracțiune spate și cu baterie de 72,6 kWh oferă o autonomie de până la 481 km (conform WLTP).

IONIQ 5 oferă un sistem de încărcare ultra-rapidă. Acesta este echipat cu infrastructură de 800 V, care permite încărcarea bateriei de la o capacitate de 10% până la 80% în doar 18 min. Clienții pot folosi tehnologia Vehicle to Load (V2L) pentru a încarcă orice dispozitiv electric în timpul deplasării/ staționării, cum ar fi laptop sau scuter electric.

Intră în GALERIA FOTO

Hyundai Ioniq 5 Program Rabla Plus (5)

Habitaclul IONIQ 5 oferă o mare libertate de mișcare. Materialele naturale utilizate subliniază caracterul durabil al autovehiculului. Scaunele din față reglabile electric, ecranul tactil de 12 inchi pentru sistemul multimedia, instrumentarul digital de 12 inchi, precum și consola mobilă oferă clienților o experiență captivantă de mobilitate. În plus, capacitatea de tractare a autovehiculului este de până la 1.600 kg.

Hyundai IONIQ 5 dispune de pachetul de 5 ani garanție fără limita de kilometri, alături de garanția extinsă de 8 ani sau 160.000 de km pentru bateria litiu-ion polimer de înalta tensiune.

Prețul lui HYUNDAI IONIQ 5 în România

În acest moment, pe piața din România, HYUNDAI IONIQ 5 are un preț de listă de 51.836 de euro. După aplicarea unor reduceri și a eco-bonusului Rabla Plus, modelul electric poate fi achiziționat cu suma de aproximativ 36.600 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide