Hyundai IONIQ 5 va fi prezentat în premieră națională în România

Autor: Marius Vișan 09 sept. 2021 Știri auto

Hyundai IONIQ 5 va fi prezentat, în premieră națională, în cadrul expoziției Țiriac Collection, vineri, 10 septembrie.

Primul model electric dedicat brandului IONIQ a fost dezvoltat având la baza nouă platforma E-GMP. Este unul dintre primele vehicule electrice din lume echipat cu infrastructură de 800 V, care permite încărcarea bateriei de la o capacitate de 10% până la 80% în doar 18 min.

Pentru o durata de încărcare de 5 min., autovehiculul oferă o autonomie de 100 km

Modelul are funcția V2L ce permite alimentarea sau încărcarea oricărui dispozitiv electric (ex.: bicicletă electrică, scuter electric, echipament de campare), chiar și a altor autovehicule electrice. Portul V2L este amplasat sub scaunele din spate și poate fi activat atunci când mașină este pornită.

Spre deosebire de cel interior, cel de-al doilea port (situat la exterior) asigura alimentarea, chiar și atunci când autovehiculul este oprit. În plus, modelul poate fi echipat cu plafon solar care poate preveni descărcarea bateriei, oferind în același timp o autonomie suplimentară.

Pe piață locală, modelul este disponibil cu bateria de 73 kW, clienții având posibilitatea de a alege dintre patru versiuni de echipare:

-Premium – 217 CP – 2WD; autonomie: 481 km – regim mixt; 686 km – regim urban;
-Luxury – 217 CP – 2WD; autonomie: 451 km – regim mixt; 646 km – regim urban;
-Premium – 305 CP – 4WD; autonomie: 460 km – regim mixt; 640 km – regim urban;
-Luxury – 305 CP – 4WD; autonomie: 430 km – regim mixt; 594 km – regim urban.

Toate variantele Hyundai IONIQ 5 ating o viteză maximă de 185 km/ h

Aspectul autovehiculului explorează noi forme de design. Arhitectură farurilor și a stopurilor urmărește direcția stilistică Parametric Pixels, creând o semnătură luminoasă inconfundabilă. Capotă de tip „clamshell” (în premieră pentru un model Hyundai) și jantele de 20 inchi contribuie la îmbunătățirea performanțelor aerodinamice.

Interiorul a fost reinterpretat că un spațiu pentru relaxare. Consola centrală mobilă oferă libertate de mișcare, fiind mai mult decât un compartiment static de depozitare. În plus, pasagerii din spate se pot bucură de spațiu amplu. Noul model dispune de un portbagaj spate (531 litri, respectiv 1.591 litri, prin rabatarea scaunelor), dar și de unul frontal (57 itri).

IONIQ 5 dispune de tehnologii avansate. Cabina de dimensiuni generoase integrează un ecran tactil de 12 inchi pentru sistemul multimedia și un instrumentar digital de 12 inchi.

În prima parte a lui 2021, prețul anunțat pentru Ioniq 5 era de 46.410 euro. Prin Programul Rabla Plus, beneficiind și de alte subvenții guvernamentale, Ioniq 5 entry-level ajunge să coste 35.915 euro.

Fiecare autovehicul comercializat va beneficia de pachetul Hyundai de 5 ani garanție fără limita de kilometri, alături de garanția extinsă de 8 ani sau 160.000 de km pentru bateria litiu-ion polimer.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide