Cupra a început producția de serie a primei sale mașini 100% electrice, Cupra Born

Autor: Marius Vișan 29 sept. 2021 Știri auto

Cupra a început producția de serie a primei sale mașini 100% electrice, Cupra Born, la uzina Zwickau din Germania.

CEO-ul Wayne Griffiths și membrii Comitetului Executiv al companiei au vizitat cea mai mare fabrică de vehicule electrice din Europa pentru a marca începutul producției noului model.

Producția lui Cupra Born marchează începutul unei noi ere pentru marcă, care la Salonul Auto Internațional din München din 2021 (IAA) a anunțat o ofensivă electrică cu ambiția de a deveni un brand complet electric până în 2030.

Cupra Born este impulsul transformării companiei și începutul ofensivei electrice

Cupra Born va fi prezent și la Automobile Barcelona 2021, care va începe joi, 30 septembrie și va marca începutul planului de lansare internațional al modelului.

Odată cu lansarea acestui model, care va fi pe piață începând cu luna noiembrie, va fi lansată și o nouă strategie de distribuție.

Fabrica Zwickau este prima fabrică a grupului Volkswagen pentru vehicule 100% electrice și este considerată cea mai mare și mai eficientă din Europa.

Cu o producție zilnică de până la 1.400 de vehicule, fabrica germană are o capacitate anuală de producție de aproximativ 330.000 de mașini electrice. În plus față de Cupra Born, alte patru modele, Volkswagen ID3, Volkswagen ID4, Audi Q4 e-tron și Audi Q4 Sportback e-tron, sunt produse la această uzină.

VIDEO

Hatchback-ul electric Cupra Born este construit pe aceeași platformă MEB a Volkswagen Group, aflată și la baza modelelor ID.3, ID.4, Skoda Enyaq iV și Audi Q4 e-tron.

Noul model electric este aproape identic cu conceptul El-Born din 2020. Structura de bază este împărtășită cu ID.3, chiar și ușile sunt aceleași, deși unele detalii vizuale dau impresia unui stâlp C reproiectat care ajută la disimularea ADN-ului comun cu VW.

În echiparea de bază vine cu un motor de 150 CP, dar versiunea mai performantă are o specificație cu 204 CP. Cea mai rapidă versiune ajunge la 231 CP. Acestea pot atinge sprintul de la 0 la 100 km / h în 6,6 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cupra


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide