Mercedes Benz EQE: Adevăratul rival al lui Tesla Model S este aici

Autor: Cristian Agatie 06 sept. 2021 Știri auto

Mercedes Benz a prezentat la IAA Mobility noul model electric EQE, adevăratul rival al lui Tesla Model S. Echivalentul electric al Clasei E promite o autonomie de 660 de kilometri.

Intră în Galeria FOTO

Gama EQ de modele electrice a Mercedes-Benz se extinde rapid, iar cel mai important model se anunță noul EQE. Versiunea electrică a Clasei E trebuie să asigure dominația Mercedes în segmentul Executive și, în același timp, să dea o replică viguroasă producătorului american Tesla, care domină autoritar acest segment acum cu Model S.

EQE este o versiune mai mică a modelului EQS prezentat anterior și va trebui să facă față nu doar dominației Tesla, ci și pretențiilor rivalilor de la Audi și BMW, care se pregătesc să lanseze A6 e-tron și, respectiv, BMW i5. Ca și EQS, noul EQE folosește platforma electrică EVA2, urmând să fie produs la Bremen, cu o unitate de producție suplimentară în China, pentru piața locală.

Față de Clasa E, EQE este o idee mai mare în toate direcțiile, în timp ce ampatamentul de 3,12 metri este mai mare chiar și decât cel al Clasei E comercializate în China. Linia de coupé în patru portiere îl face pe EQE mai apropiat de modelul CLS decât de sedanul Clasei E. În același timp, consolele sunt mai scurte decât în cazul lui EQS.

Mercedes Benz EQE 350: Ce știm despre rivalul german al lui Tesla Model S?

Stilistic, noul model se inspiră copios de la fratele mai mare EQS, cu o parte frontală în mare parte asemănătoare. Capota din față este fixă, putând fi demontată doar într-un service Mercedes pentru operațiuni mai complicate. Un panou de vizitare amplasat în aripa dreaptă permite completarea nivelului lichidului de parbriz.

În interior, planșa de bord este identică cu cea a modelului EQS atunci când este configurat sistemul MBUX Hyperscreen. Pentru versiunile mai sărac echipate avem o consolă centrală diferită, dar în acest moment nu avem imagini ale acestei opțiuni.

Mercedes a anunțat două versiuni ale lui EQE la start, dintre care una este EQE 350. Deși nu a oferit informații despre cea de-a doua versiune, Mercedes a promis versiuni cu două și, respectiv, patru roți motrice (4Matic). Cât despre EQE 350, aceasta dispune de o baterie cu capacitate de 90 kWh și un motor electric pe puntea spate care dezvoltă 292 CP și un cuplu maxim de 530 Nm disponibil pe întreaga plajă de turații.

Nu au fost oferite informații despre performanțele tehnice ale lui EQE 350, acestea fiind încă în curs de omologare, Totuși, a precizat că vizează o autonomie electrică de 660 km. Bateria poate fi încărcate de la stații rapide cu capacitatea de până la 170 kW (curent continuu), caz în care o încărcare durează 32 de minute. Folosind un wallbox de 11 kW (curent alternativ), o încărcare completă are nevoie de 8 ore și 25 de minute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide