Cum arată MBUX Hyperscreen, noul ecran de 141 de centimetri de la Mercedes-Benz?

Autor: Elena Luchian 08 ian. 2021 Știri auto

Mercedes-Benz a prezentat MBUX Hyperscreen, noul ecran curbat care măsoară 141 de centimetri. Ecranul se întinde pe aproape întreaga lungime a bordului și este cel mai inteligent instalat într-un model de serie.

GALERIE FOTO

Ecranul inovator anunțat de Mercedes-Benz la sfârșitul anului trecut a fost dezvăluit. Acesta își va face debutul odată cu limuzina EQS, versiunea cu emisii zero a Clasei S. Modelul va fi prezentat oficial anul acesta.

Până atunci, constructorul auto premium detaliază noul sistem multimedia, bazat pe inteligență artificială și redat pe noul display gigant. Acesta poate fi controlat atât de șofer, cât și de pasagerul din dreapta.

Mercedes mizează pe efectul “wow” al display-ului OLED, care se va regăsi, pentru început, la bordul sedanului electric. Specialiștii susțin că este următorul nivel în ceea ce privește designul, tehnologia și interacțiunea cu automobilul. “MBUX Hyperscreen este creierul și sistemul nervos al mașinii”, susține Sajjd Khan, membru în Consiliul de Administrație de la Mercedes-Benz.

Noul sistem este capabil să învețe obiceiurile și preferințele celor aflați la bord și să acționeze proactiv. Pe lângă navigație și funcții de masaj, acesta este capabil să controleze peste alte 20 de funcții.

Display-ul va fi prezentat și la Consumer ElectRonics Show de anul acesta. Evenimentul se va desfășura în perioada 11-14 ianuarie și va înregistra o premieră. Va fi un eveniment complet digital, cu evenimente organizate exclusiv online.

Cifrele noului ecran Mercedes-Benz, MBUX Hyperscreen

Noul MBUX Hyperscreen măsoară 141 de centimetri în lungime.

Suprafață de utilizare pentru șofer și pasagerul din dreapta ocupă 2.432,11 cm2.

Capacul din sticlă cu aspect tridimensional este realizat din silicat de aluminiu rezistent la zgârieturi și a fost curbat printr-o procedură de modelare la o temperatură de aproximativ 650o Celsius.

Sistemul integrează 8 procesoare și are o memorie de 24 GB.

Este – spun cei de la Mercedes-Benz – cel mai inteligent ecran instalat vreodată într-o mașină de serie.

VIDEO:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide