Mercedes încearcă să convingă cumpărătorii lui EQA să aleagă o mașină cu motor termic

Autor: George Cristea 09 feb. 2021 Știri auto

Mercedes încearcă să convingă cumpărătorii modelului electric EQA să aleagă o altă mașină cu motor termic, după cum au semnalat mai mulți clienți ai mărcii germane. Această revelație i-a înfuriat pe fanii mașinilor electrice.

Intră în Galeria FOTO

Motoarele termice pierd rapid teren, iar mai mulți producători au anunțat deja că vor renunța treptat să mai producă mașini alimentate cu benzină și motorină, încă din următorii cinci ani. Cu toate acestea, aceiași producători transmit în piață mesaje contradictorii, împingându-i pe clienți să aleagă o mașină cu motor termic chiar și când aceștia își doresc, de fapt, o mașină electrică.

Unul dintre motivele pentru care fac acest lucru este profitul, desigur. Marja de profit este una sigură în cazul modelelor convenționale, în timp ce modelele electrice sunt comercializate adesea sub costuri, din motive de imagine și reglementări de mediu. Chiar și producătorii auto cu un portofoliu solid de modele electrice au rețineri în a le recomanda clienților.

Într-un studiu recent, s-a dovedit că Volkswagen, considerat unul dintre pionierii mobilității electrice, încearcă să-și convingă clienții să aleagă mai degrabă un model convențional. Aparent, motivul declarat era că dealerii primesc un bonus mai mare la vânzarea unui model cu propulsie termică decât în cazul unuia electric.

Mercedes încearcă să convingă cumpărătorii lui EQA să aleagă o mașină cu motor termic. Fanii electricelor s-au supărat

Mai nou, chiar și Mercedes încearcă să-și clienții să aleagă un model clasic în dauna unuia electric. Clienții care au configurat un EQA pe site-ul german al companiei au fost întâmpinați la final de un mesaj contradictoriu. Mai exact, este vorba de un mesaj care îi anunță că au de așteptat „până la 12 săptămâni” pentru a obține modelul configurat. Acesta este însoțit de un tabel în care modelul EQA configurat este comparat cu alte modele cu propulsie termică disponibile imediat, având prețuri mai mici.

Desigur, Mercedes poate juca aici cartea onestității: e adevărat că un model electric este mai scump decât unul cu motor termic. Cu toate acestea, dacă ar dori cu adevărat să vândă mașini electrice, același tabel ar trebui să arate cât ar economisi de fapt clientul din costurile de alimentare și cele de întreținere ale mașinii, care nu sunt neglijabile, în cazul în care ar alege modelul electric.

Este clar că un client normal, căruia i se va oferi o mașină la fel de bună, ba chiar aproape identică, pe care să o primească imediat și la un preț mai mic, va considera asta o ofertă de nerefuzat. Ceea ce înseamnă că cei mai mulți clienți pur și simplu se vor răzgândi și vor renunța la cumpărarea lui EQA.

Un alt punct de vedere

Desigur, acesta este doar un punct de vedere, iar alți clienți germani au arătat că tabelul comparativ folosește un algoritm simplu care arată ce mașini similare se află în stoc. Pentru că EQA nu are mai multe versiuni electrice, variantele oferite sunt cu motor termic. În cazul configurării unui EQC, alternativele oferite sunt modele electrice. Mercedes-Benz pare să fi modificat între timp această opțiune, pentru că finalul unei configurații nu se mai încheie cu oferte alternative.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide