Noul brand Izera reinventează industria auto din Polonia cu un model electric

Autor: Marius Vișan 31 iul. 2020 Mașini electrice

Săptămâna aceasta o nouă mașină electrică a fost prezentată. Se numește Izera și aparține producătorului ElectroMobility din Polonia. Acesta a anunțat că producția de serie a vehiculului va fi lansată în anul 2023. Izera va fi produsă în două versiuni: SUV și un hatchback.

Marca va fi numită Izera, inspirată de Munții Izera de la granița Poloniei cu Republica Cehă. Sloganul companiei, „un milion de motive pentru a merge mai departe”, se referă la o declarație anterioară a premierului polonez Mateusz Morawiecki, care exprimă speranțele de a avea un milion de mașini electrice pe drumurile Poloniei până în 2025.

ElectroMobility va începe producția vehiculelor în 2023. Compania nu a oferit prea multe informații despre caracteristicile tehnice ale mașinilor. Producătorul a anunțat că intenționează să ofere o autonomie de 400 de km la o încărcare completă a acumulatorilor și accelerare de la 0 la 100 de km în opt secunde.

Izera este desenată în colaborare cu italieni

Prototipurile au fost create de o echipă de ingineri și stilisti polonezi care lucrează cu designeri ai firmei italiene Torino Design. Designerul polonez Tadeusz Jelec este consultant în proiect. „Am fost fascinat de mașinile care dau impresia unui cocon, o lalea în care se potrivesc atât pasagerii, cât și șoferul”, a declarat Jelec, subliniind că mașinile urmează să fie construite pentru a satisface nevoile unei familii.

În prima fază, Izera va folosi o platformă pentru vehicule electrice furnizată de o companie externă.

Polonia este cel mai mare stat european care nu are o marcă proprie de automobile de serie. Momentan, în țară este produs doar un bolid sport polonez, asamblat manual, numit Arrinera Hussarya.

Chiar și așa, sectorul auto este al doilea cel mai mare ca pondere în PIB în Polonia, reprezentând 7% în 2019. În țară sunt fabrici deținute de mărci străine, printre care Volkswagen și Opel.

VIDEO

Sursă: Go4it.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Izera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide