Ce mai poți face cu mașina: preoții din Polonia reinventează conceptul drive-in

Autor: ProMotor 27 mart. 2020 Știri auto
Ce mai poți face cu mașina: preoții din Polonia reinventează conceptul drive-in

Ce mai poți face cu mașina în timpul pandemiei de coronavirus? Preoții din Polonia se arată ingenioși și reinventează conceptul de drive-in. Aceștia au luat decizia să-i împărtășească pe enoriașii aflați în mașini, pentru a limita expunerea și a preveni răspândirea coronavirusului.

Este al doilea exemplu în care mașinile sunt folosite ca protecție împotriva răspândirii coronavirusului, după ce săptămâna trecută scriam despre reînvierea modei drive in. Dacă în Coreea oamenii au început să meargă cu mașina la cinematografele drive-in, iată că preoții din Polonia au extins acest concept și pentru împărtășirea enoriașilor.

În ciuda izolării, un preot paroh din vestul Poloniei a decis să ofere enoriaşilor săi posibilitatea de a se spovedi înainte de Paşte, fără a ieşi din maşina lor, el însuşi plasându-şi vehiculul la distanţa prescrisă de cel puţin 1,5 metri pentru a evita contaminarea, cu geamul coborât.

„ Am făcut deja un test tehnic ”, a declarat joi pentru AFP părintele Adam Pawlowski, preot paroh din Rogalin, în regiunea Poznan. „ Am deja o întâlnire mâine cu o familie de cinci persoane, iar săptămâna viitoare trebuie să îl ascult pe un credincios care vrea o spovedanie ce-i acoperă întreaga viaţă ”, a adăugat el.

Preotul, care spune că urmează exemplul preoţilor catolici americani, urmează să-şi parcheze maşina pe o alee din apropierea bisericii sale. Polonia este o ţară predominant catolică şi mulţi credincioşi sărbătoresc în mod tradiţional Împărtăşania Reconcilierii înainte de Paşte.

În contextul pandemiei actuale, episcopatul a precizat că spovedania telefonică sau pe Internet nu este valabilă, amintind totodată că este permisă şi într-un alt loc decât biserica şi
confesionalul.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide