O scăpare a Tesla Autopilot le dă prilejul celor de la Burger King să-și facă reclamă

Autor: George Cristea 28 iun. 2020 Știri auto

O scăpare a Tesla Autopilot le dă prilejul celor de la Burger King să-și facă reclamă inteligent. Aparent, sistemul Autopilot confundă emblema Burger King cu un semn de STOP, ceea ce face ca mașina să încetinească în anticiparea intersecției.

Intră în Galeria FOTO

Burger King a constatat că noua funcție Autopilot „Traffic Light and Stop Sign Control” este suficient de inabilă pentru a confunda sigla Burger King cu un semn STOP și a transformat această scăpare într-o reclamă inteligentă pentru companie. Potrivit promo-ului celor de la Burger King, sistemul de inteligență artificială al Autopilot dorește să oprească la Burger King.

Lanțul american de restaurante fast-food a rulat reclama interactivă timp de o zi, încurajând posesorii de Tesla să posteze pe social media greșeli similare ale sistemului Autopilot. Postările trebuie însoțite de hashtag-urile #AutopilotWhopper sau #FreeWhopper pentru ca cel care postează să primească un cod pentru a comanda gratuit un burger.

Cât succes a avut reclama Burger King cu Tesla Autopilot

Mai mulți posesori de Tesla au postat pe Twitter fotografii cu hashtag-urile respective, dar niciuna dintre postări nu a recreat problema descoperită de cei de la Burger King. Chiar dacă răspunsul din partea posesorilor Tesla a fost modest, campania s-a bucurat de succes. Clipul celor de la Burger King are peste 1,1 milioane de vizualizări.

Manevra de marketing a celor de la Burger King este una inteligentă, mai ales că lanțul american de fast-food se zbate în semi-anonimat în ultimii ani pe continentul american. Oameni care nu au mai auzit nimic despre Burger King în ultimii ani au avut astfel posibilitatea să realizeze că lanțul încă există.

Mulți dintre cei care au urmărit clipul Nurger King au remarcat volanul deschis în partea superioară al mașinii Tesla Model 3 din reclamă. Este vorba de un accesoriu aftermarket, prin urmare nu este câtuși de puțin comun.

Tesla a lansat în aprilie noua funcție Traffic Light and Stop Sign Control care permite detectarea culorii roșii a semaforului și semnele de oprire de pe marginea șoselei. Funcția se află încă în teste, iar erorile generate nu sunt deloc rare sau neobișnuite.

sursa: Electrek

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide