Cel mai nou update Tesla: mașinile recunosc culoarea semaforului și semnul stop

Autor: ProMotor 30 apr. 2020 Știri auto
Cel mai nou update Tesla: mașinile recunosc culoarea semaforului și semnul stop

Tesla a lansat o actualizare de software care permite vehiculelor  să reacționeze la culoarea semaforului și la indicatorul de oprire.

Programul de actualizare pentru sistemul Autopilot a fost introdus la sfârșitul lunii martie, inițial doar pentru un grup restrâns de posesori ai unei mașinii Tesla care trebuie să testeze noile actualizările înainte ca Tesla să le introducă și pentru restul mașinilor.

Acum, producătorul auto a anunțat că actualizarea software va fi introdusă pe vehiculele Tesla echipate cu „Hardware 3”, pe cea mai recentă versiune Autopilot precum și în pachetul opțional „Full Self-Driving Capability”.

Sistemul funcționează destul de simplu. Când este activat Autopilot, mașina va încetini automat până la punctul de oprire atunci când recunoaște un semafor roșu sau un semn de oprire. Pentru ca vehiculul să accelereze din nou șoferul va trebui să apese opțiunea de activare pentru Autopilot sau să atingă pedala de accelerație.

Tesla a mai declarat că sistemul nu va funcționa la toate intersecțiile, cum ar fi trecerile de cale ferată sau trecerile de pietoni nesemnalizate.

„În timp, pe măsură ce primim mai multe informații de la mașini, funcția va funcționa mai bine”, a adăugat un oficial Tesla.

De asemenea, cei de la Tesla au subliniat că utilizatorii trebuie să acorde atenție mașinii și să fie gata să acționeze imediat, în orice moment, inclusiv la frânare, atunci când sistemul este activat.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com



Comentarii
Inchide