Piesele care pică primele la mașinile Tesla. La una dintre ele nu te-ai gândi în veci!

Autor: Cristian Agatie 05 mai 2021 Știri auto

Proprietarii de mașini Tesla sunt, în general, printre cei mai mulțumiți de mașinile lor. Asta nu înseamnă că modelele Tesla sunt indestructibile. Întrebați care au fost piesele care pică primele la mașinile Tesla, proprietarii acestora au dat răspunsuri diverse, în funcție de experiența personală. Unul dintre răspunsuri a ieșit, de departe, în evidență, fiind vorba de componente la care nu te-ai fi gândit niciodată.

Intră în Galeria FOTO

Chiar dacă au sistem de propulsie simplu, format din baterii, motor electric și electronica de control, mașinile electrice partajează cu cele clasice multe dintre componentele de uzură – de la articulații, la direcție și frâne. Desigur, nu trebuie să schimbi uleiul și filtrele, nu există ambreiaj, iar motorului electric are doar două componente în loc de câteva mii în cazul unuia termic, dar asta nu înseamnă că nu există uzură sau că nu cedează nimic pe parcursul vieții mașinii.

Totuși, rata de defecțiuni, ca și costurile de întreținere, sunt net mai mici în cazul mașinilor electrice decât în cazul celor cu motor termic. Când vine vorba de piesele care cedează primele la o mașină electrică, probabil cei mai mulți șoferi care nu au condus așa ceva se vor gândi la bateria Li-Ion, sau la motorul electric, sau la sistemele electronice. În mod surprinzător, posesorii de mașini Tesla, ca și cei ai altor modele electrice, au indicat cu totul alte zone în care se vor cheltui bani cu reparațiile.

Piesele care pică primele la mașinile Tesla. Ce spun proprietarii mașinilor

Printre acestea, la loc de cinste sunt articulațiile. Mașinile electrice au o accelerație puternică, încă de la pornire, iar asta îi convinge repede pe șoferi să adopte un stil sportiv. Prin urmare, articulațiile suspensiei și direcției, precum și arborii de transmisie (planetarele) sunt primele componente afectate în cazul unui stil sportiv de conducere.

În plus, geometria roților trebuie reglată frecvent, forțele care acționează asupra trenului de rulare fiind mari. De asemenea, stilul de conducere sportiv pune presiune și pe anvelope, care se vor uza mult mai rapid decât în cazul unei mașini obișnuite.

Mai mulți posesori de mașini Tesla au indicat frecvent o problemă mai puțin obișnuită, cauzată cel mai probabil de o proiectare defectuoasă. Astfel, aceștia s-au confruntat cu ruperea mânerelor de uși, care trebuie schimbate relativ frecvent – în unele cazuri de mai multe ori pe an. La mașinile mai noi, se pare că această problemă a fost rezolvată dar, în cazul uneia produsă înainte de 2016, ruperea mânerelor ușilor este ceva obișnuit.

O altă problemă frecventă este descărcarea bateriei auxiliare de 12 V. Ca la orice mașină, dacă aceasta se descarcă, pornirea mașinii nu mai este posibilă, ea alimentând toate componentele auxiliare și computerele mașinii. Mulți posesori de Tesla au reclamat că bateria de 12 volți poate ceda chiar și după numai un an de utilizare.

În mod surprinzător, numeroși proprietari de mașini Tesla au indicat că cea mai sensibilă componentă este șoferul – acesta se defectează mult mai des decât orice altă piesă a mașinii.

sursa: Quora.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide