Primul pick-up electric Tesla Cybertruck a fost produs la fabrica din Texas

Autor: Marius Vișan 17 iul. 2023 Știri auto

Tesla a anunțat sâmbătă, 15 iulie 2023, că primul exemplar al pick-up-ului său electric Cybertruck a ieșit de pe linia de producție la fabrica sa din Texas, în sudul Statelor Unite, potrivit Hotnews.ro care citează AFP.

„Primul Cybertruck construit la Giga Texas”, se arată în postarea de pe Twitter, postând o fotografie care arată vehiculul înconjurat de zeci de persoane purtând veste de siguranță galbene și căști de protecție în ceea ce pare a fi un hangar.

Elon Musk, șeful Tesla și al Twitter, a repostat mesajul cu comentariul: „Felicitări echipei Tesla”.

În aprilie, constructorul auto a declarat că producția pick-up-ului este „în grafic” pentru a începe, așa cum era prevăzut, în cursul acestui an, la noua sa fabrică din Texas.

Primul exemplar Tesla Cybertruck a ieșit de linia de asamblare

Vehiculul cu aspect futurist, un fel de carcasă metalică cu linii unghiulare destul de neobișnuite, a fost prezentat în noiembrie 2019. Prezentarea sa a stârnit agitație atunci când un angajat, încercând să arate robustețea mașinii, a spart o fereastră blindată cu un baros de oțel, determinându-l pe Elon Musk să înjure. O a doua încercare a avariat o altă fereastră.

La două zile după prezentarea de profil înalt a vehiculului, Tesla a declarat că a primit aproape 150.000 de precomenzi, care au necesitat – și încă necesită – o plată inițială rambursabilă de doar 100 de dolari.

În luna mai, Elon Musk a indicat că obiectivul este de a fabrica 250.000 de exemplare pe an, subliniind că această cifră s-ar putea dubla deoarece prețul său îl face accesibil.

La momentul lansării sale, Cybertruck – care poate ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de trei secunde, potrivit site-ului Tesla – urma să fie disponibil în trei modele, de la 39.900 de dolari și 400 km de autonomie pentru modelul de bază, la 69.900 de dolari și 800 km de autonomie pentru modelul de top.

Vezi mai jos postarea de pe Twitter

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: twitter.com/Tesla


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide