Renault scoate la încălzire primele prototipuri ale modelului electric Megane E-Tech

Autor: Cristian Agatie 08 iun. 2021 Știri auto

Renault scoate la încălzire primele prototipuri ale modelului electric Megane E-Tech. Sub camuflajul special putem vedea că forma exterioară este aproape neschimbată de la prezentarea conceptului Megane eVision.

Intră în Galeria FOTO

Lucrurile s-au complicat extrem de mult în meciul Franța – Germania al industriei auto, în special după ce PSA a preluat Opel, pregătindu-se de un blat pe frontul electrificării. Oricum ar sta situația, cert este că francezii se pregătesc să introducă în joc un campion al clasei compacte, iar acum a scos deja la încălzire o flotă de 30 de modele de pre-producție. Volkswagen are încă un avans serios cu ID.3, dar asta nu înseamnă că Renault a pierdut deja cursa.

Viitorul Renault Megane E-Tech Electric va fi produs pe baza platformei CMF-EV și dispune de un motor electric cu puterea de 160 kW (217 CP pentru cei obișnuiți cu motoarele termice). Capacitatea bateriei Li-Ion este de 60 kWh, ceea ce ar trebui să-i permită modelului francez o autonomie de 450 de kilometri în ciclul WLTP – putem aprecia autonomia reală în jur de 250 km – 400 km, în funcție de greutatea tălpii.

Primele prototipuri Renault Megane Electric: Ce știm despre viitorul model

Renault se oprește aici cu detaliile tehnice, în schimb consideră camuflajul mașinilor suficient de important pentru a-i dedica un paragraf întreg în comunicatul oficial. Dacă sunteți curioși să aflați mai mult despre acesta, dincolo de ceea ce se poate vedea cu ochiul liber, vă încurajez să aprofundați studiul pe site-ul Renault.

Noi încercăm să completăm imaginea viitorului Renault Megane Electric cu fragmentele de informație de care dispunem până în acest moment. Designul, după cum se poate vedea în ciuda camuflajului, urmează fidel liniile conceptului Megane eVision. Ne așteptăm ca acest lucru să nu fie valabil și în cazul dimensiunilor – conceptul avea o lungime de numai 4,21 metri. Cu siguranță Renault va păstra proporțiile și ampatamentul de 2,70 metri ale conceptului, scalând restul la valori mai apropiate de lungimea de 4,40 metri – modelul Megan actual are o lungime de 4,36 metri.

În același timp, știm deja că viitorul Megane electric nu va avea un portbagaj frontal – frunk cum l-au denumit fanii Tesla. Spațiul economisit sub capota lui Megane va fi folosit pentru aducerea sistemului de climatizare, care nu va mai ocupa astfel loc în compartimentul pasagerilor. Prima imagine din interior dezvăluie un ecran gigantic în formă de L, care integrează panoul de instrumente și ecranul sistemului multimedia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide