Renault prezintă Megane eVision, conceptul care anticipează un viitor model de serie

Autor: Elena Luchian 16 oct. 2020 Știri auto

Renault continuă seria conceptelor spectaculoase cu Megane eVision, anticipând astfel un viitor model de serie. Acesta va fi o amenințare la adresa lui Volkswagen ID.3.

GALERIE FOTO

Când va veni pe lume, în 2021, versiunea de serie va păstra 95% din designul conceptului, promite CEO-ul Renault, Luca de Meo. Mașina va avea la bază noua platformă CMF-EV (Common Module Family – Electric Vehicle). Aceeași platformă stă la baza noului SUV electric de la Nissan, Ariya.

Conceptul Megane eVision măsoară 4.210 milimetri în lungime, 1.800 de milimetri în lățime și 1.505 milimetri în înălțime și are un ampatament de 2.700 de milimetri. 1.650 de kilograme cântărește conceptul prezentat cu ocazia evenimentului Renault eWays.

Renault Megane eVision

Partea frontală, cu farurile Matrix LED și semnătură luminoasă Livinglights, poate să pară familiară, pentru că preia stilul conceptului Morphoz, dezvăluit în primăvara acestui an. În partea din spate, Megane eVision are stopuri unite de o bandă luminoasă. Tot acolo apare denumirea modelului, iar litera “e” este aurie, o nuanță care apare la acoperișul modelului și la prizele de aer.

Cabina este o reprezentare a ideii Livintech, fiind un spațiu inteligent, cu dotări orientate către cei aflați la bord. Șoferul va primi informațiile relevente cu privire la rulare pe un instrumentar de bord digital, Livingscreen.

Renault Megane eVision va rivaliza cu Volkswagen ID.3

Renault Megane eVision este pus în mișcare de un motor electric, care dezvoltă 217 de cai putere și 300 Nm. Propulsorul îl va ajuta să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 8 secunde. O baterie cu o capacitate de 60 kWh, care îi va asigura o autonomie în ciclu mixt de 450 de kilometri. Pentru a nu compromite spațiul la bord, grosimea pachetului de baterii, amplasat în podea, va fi de doar 11 centimetri.

Versiunea de serie, un hatchback compact, va fi dezvăluită oficial în anul 2021. Modelul va ajunge pe piață în cea de-a doua parte a anului viitor ca rival pentru Volkswagen ID.3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide