Surpriză neplăcută: Tesla este pe ultimul loc în topul fiabilității JD Power

Surpriză neplăcută: Tesla este pe ultimul loc în topul fiabilității JD Power

Autor: George Cristea acum 4 luni Știri

Fanii Tesla au avut un șoc după publicarea studiului JD Power privind calitatea: Tesla se află pe ultimul loc în topul fiabilității JD Power în prima ediție în care a fost inclusă în acest clasament.

Tesla a obţinut cel mai slab punctaj dintre toţi marii producători în cadrul unui studiu realizat de JD Power privind gradul de satisfacţie al clienţilor. Producătorul american, care apare pentru prima oară în acest studiu, ar avea aproximativ 250 de probleme la suta de maşini, comparativ cu media industriei auto de numai 166. Al doilea cel mai slab brand este Land Rover, deţinut de Tata Motors, cu 228 de probleme/ 100 de maşini.

JD Power le-a cerut posesorilor de automobile să răspundă unor întrebări legate de experienţa lor după primele 90 de zile de la achiziţia unei maşini noi. Anul acesta procedura a fost ușor modificată, deținătorii de mașini fiind rugați să răspundă la 223 de întrebări din nouă categorii. Fiecare brand este apoi evaluat pe baza numărului de probleme raportate per 100 de vehicule (PP100).

Tesla nu este întâmplător pe ultima poziție în topul JD Power

Anterior, Tesla a ignorat nemulţumirile clienţilor legate de calitate. Printre problemele ridicate de posesorii de Tesla se numără şi zgomote ciudate care vin de la caroserie, insonorizarea proastă a maşinilor şi calitatea slabă a vopselei. Totuşi, Tesla a devansat competitorii când vine vorba de calitatea touchscreen-ului integrat în maşini.

Întrebările legate de calitatea maşinilor Tesla vin fix când Musk se pregăteşte să crească exponenţial livrările la milioane de maşini pe an, faţă de numai 368.000, cât a livrat anul trecut.

Preţul acţiunilor producătorului de maşini electrice Tesla a atins pentru prima dată la începutul lunii valoarea de 1.000 de dolari, întrecând Toyota în capitalizarea de piaţă şi devenind cel mai
valoros constructor de automobile din lume. Ulterior, acţiunile Tesla au scăzut, în ultima şedinţă tranzacţionându-se la 959,74 dolari.

Compania tocmai a început livrările pentru al cincilea său model, SUV-ul Model Y, care este de aşteptat că va deveni la fel de popular sau chiar mai popular decât sedanul Model 3.

Chiar dacă sunt mașini Tesla au rulat și mai mult de un milion de kilometri, asta nu înseamnă că nu a avut nevoie de reparații sau că problemele semnalate de deținători nu sunt importante. De asemenea, interfața sistemului de infotainment a fost adesea criticată din cauza lipsei de butoane fizice.

sursa: Ars TechnicaComentarii
Inchide