Tesla a construit cea mai mare stație de încărcare pentru mașini electrice din lume

Autor: George Cristea 01 ian. 2021 Știri auto

Tesla a construit cea mai mare stație de încărcare pentru mașini electrice din lume. Aceasta permite încărcarea simultană a 72 de mașini Tesla, un nou record pentru producătorul american.

Intră în Galeria FOTO

Spre deosebire de alți producători de mașini electrice, Tesla și-a dezvoltat propria rețea de stații de încărcare, reunite sub brandul Supercharger. Inițial, accesul clienților Tesla la stațiile Supercharger era gratuit dar între timp producția Tesla a ajuns la volume de masă și un astfel de model pur și simplu nu mai era sustenabil.

Chiar dacă trebuie să plătească pentru a încărca mașina, un posesor Tesla are avantaje importante atunci când folosește stațiile Supercharger. Între acestea amintim predictibilitatea, timpul scurt de încărcare și plata automată, care nu necesită înregistrarea sau introducerea datelor cardului. Cele mai noi stații Supercharger pot încărca mașinile cu 250 kW, dar cele mai multe sunt echipate cu sisteme care oferă 120 kW. Prin comparație, cele mai multe stații rapide disponibile pentru mașinile electrice au 50 kW.

Un alt avantaj al stațiilor Supercharger este că nu au fost gândite pentru profit, ci pentru a completa experiența de utilizator pentru cei care dețin o Tesla. Deloc de neglijat, stațiile de încărcare Supercharger au mult mai multe posturi de încărcare decât stațiile rețelelor de încărcare private. Asta înseamnă că ai mai multe șanse să găsești un post liber la o stație Supercharger atunci când ai nevoie să încarci bateria.

Cea mai mare stație de încărcare Tesla: Câte mașini electrice se pot încărca simultan?

De aceea, Tesla și-a făcut un obicei de a inaugura stații de încărcare cu un număr incredibil de mare de posturi de încărcare. În luna noiembrie, producătorul american a dat în folosință o stație mamut cu 56 de posturi de încărcare, în California. Doar o lună mai târziu Tesla a anunțat un nou record pentru o stație de încărcare instalată în Shanghai: 72 de posturi de încărcare.

Noua stație de încărcare este instalată într-un centru comercial aflat în inima capitalei chineze. În mod bizar, deși are cele mai multe posturi de încărcare, acestea nu dispun de capacitatea maximă de încărcare a rețelei Supercharger – 250 kW, ci doar 120 kW. Acest lucru poate avea legătură cu numărul mare de posturi de încărcare și capacitatea limitată a rețelei electrice din zonă.

În cazul stației Supercharger din California, cele 56 de poturi disponibile sunt echipate cu cea mai nouă tehnologie – Supercharger V3. Acestea au o capacitate maximă de încărcare de 250 kW.

Tesla intenționează să construiască stații Supercharger inclusiv în România. Până atunci, producătorul american a postat anunțuri de angajare pentru a deschide o reprezentanță proprie în România.

sursa: Electrek

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide