Tesla face angajări în România. Va deschide aici primul showroom și primul service

Autor: Elena Luchian 16 dec. 2020 Știri auto

Tesla pregătește, în sfârșit, ceea ce românii așteaptă de ani de zile: o reprezentanță și un service în București. Producătorul american de mașini electrice anunță că face angajări pentru mai multe posturi.

GALERIE FOTO

Tesla caută specialiști dispuși să lucreze în viitorul său showroom și în viitorul său service, care își vor deschide porțile în capitala României, scrie Ziarul Financiar. Candidații vor intra în cursa pentru unul dintre posturile puse la bătaie. Este vorba despre Store Manager (manger de magazin), Tesla Advisor (consilier), Service Manager (manager de service), Senior Service Technician (tehnician senior service) și Service Technician (tehnician service).

Constructorul american de mașini electrice a fost încurajat de numărul tot mai mare de posesori de Tesla din țara noastră. Potrivit raportului APIA (Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile), 56 de unități Tesla au fost înmatriculate anul acesta în țara noastră. Recordul a fost înregistrat în luna iulie, când au sosit la noi nu mai puțin de 17 mașini electrice construite dincolo de Oceanul Atlantic. În ciuda problemelor cauzate de pandemia de coronavirus, Tesla a înregistrat, în 2020, o creștere de 250% față de 2019, când au fost înmatriculate în România 16 unități.

A punctat decisiv și faptul că statul român a modificat legislația în așa fel încât modelele Tesla să poată fi achiziționate prin intermediul Programului Rabla Plus. Acest lucru se întâmplă acum, deși americanii nu au încă o reprezentanță pe teritoriul țării noastre. Prezența unei reprezentanțe era una dintre condițiile impuse de program până în această toamnă. Fostul ministru al Mediului a anunțat schimbarea în luna octombrie.

Tesla plănuiește un model accesibil pentru Europa

Elon Musk anunța, luna trecută, planuri cu privire la un viitor model compact, accesibil. Acesta ar urma să reprezinte o concurență serioasă pentru Volkswagen ID.3. Mașina ar putea fi o versiune hatchback a lui Model 3. Cel mai probabil, viitoarea Tesla compactă se va construi la noua uzină a companiei de lângă Berlin. Primul Gigafactory din Europa va porni producția anul viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide