Tesla introduce o funcție care îi va încânta pe fanii mașinilor electrice

Autor: George Cristea 23 iun. 2020 Știri auto

Tesla introduce o funcție care îi va încânta pe fanii mașinilor electrice, reducând semnificativ timpul de încărcare al bateriilor.

Intră în Galeria FOTO

Tesla a trimis deja la utilizatori un update de software care precondiționează bateria înainte de reîncărcare – fie că este vorba de o stație Supercharger sau de un no name. Ce înseamnă acest lucru? Sistemul va încălzi bateria mașinii, astfel încât aceasta să poată permite încărcarea folosind un curent mai mare – de unde și scurtarea timpului de încărcare.

Funcția de precondiționare a bateriei se activează în momentul în care este aleasă ca destinație în sistemul de navigație a mașinii o stație de încărcare. Deocamdată, actualizarea este oferită clienților de pe continentul nord-american, fiind vorba de versiunea 2020.24.

Cât de importantă este noua funcție pe care o introduce Tesla la ultima actualizare

Măsura introdusă de Tesla ar putea adresa una dintre cele mai mari probleme percepute în cazul achiziționării unei mașini electrice – timpul de reîncărcare al bateriei. Potrivit sondajelor, o treime dintre cumpărătorii de mașini spun că nu își cumpără o mașină electrică din cauza timpului mare necesar pentru încărcarea bateriei.

Tesla a prezentat funcția On-Route Battery Warmup încă de anul trecut, dar pe atunci aceasta era valabilă doar în cazul propriilor stații de încărcare Supercharger. Acum, facilitatea a fost extinsă la orice stație de încărcare și permite reducerea timpului de încărcare cu cel puțin 25% în cazul stațiilor normale de 120 kW. Pentru stațiie de 250 kW, reducerea de timp este de 50%.

Noua funcție este eficientă pentru că permite încărcarea bateriilor Li-Ion în cele mai favorabile condiții de temperatură. Principiul a fost reliefat încă din 2019 de cercetători americani, care au descoperit că prin încălzirea bateriilor Li-Ion la o temperatură de 60 de grade se poate obține o încărcare completă în numai 10 minute, fără efecte adverse pentru baterie.

Alte îmbunătățiri aduse de ultima actualizare oferită de Tesla se referă la sistemul de camere al mașinii, care poate fi folosit pentru a colecta date înaintea unei coliziuni, precum și la detectarea semnelor de oprire și a culorii semaforului pentru mai multe piețe pe care sunt comercializate mașinile Tesla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide