Un Porsche Taycan își găsește sfârșitul într-un sens giratoriu – VIDEO

Autor: George Cristea 09 feb. 2021 Știri auto

Un Porsche Taycan își găsește sfârșitul într-un sens giratoriu, în timpul unui aparent test de viteză care a scăpat de sub control. Judecând după numărul de înmatriculare, modelul electric Porsche a fost distrus în Turcia.

Intră în Galeria FOTO

Oricine a condus o mașină electrică, chiar și una cu o putere modestă a motorului, știe că răspunsul la apăsarea pedalei de accelerație este euforic. În cazul unei mașini sportive, așa cum este Taycan, cuplul uriaș disponibil instantaneu, și forțele G care te lipsesc cu spatele de scaun nu au egal în lumea motoarelor termice.

Pe de altă parte, pe cât sunt de distractiv de condus, pe atât de dificil sunt de stăpânit la viteze mari. Asta deoarece masa este semnificativ mai mare decât a unei mașini sport obișnuite. O greșeală de pilotaj transformă o sportivă electrică într-un proiectil greu de controlat. Este o lecție pe care un șofer turc a învățat-o pe banii săi, în timpul unui test de viteză.

Un Porsche Taycan zboară printr-un sens giratoriu și devine istorie

În clipul postat pe rețelele de socializare vedem cum șoferul pleacă de pe loc și scoate sunete entuziaste când simte presiunea scaunului în coloana vertebrală. Beția vitezei îl fură și, câteva secunde mai târziu, mașina atinge deja 188 km/h, în momentul în care se apropie de un sens giratoriu. Frânele nu par nici pe departe la fel de eficiente ca accelerația, așa că Taycan trece în viteză prin rond, sare două borduri și își găsește obștescul sfârșit într-un câmp de marginea drumului.

În a doua parte a clipului, șoferul cu Taycan pe conștiință inspectează stricăciunile mașinii. Din fericire, nimic grav nu s-a întâmplat cu șoferul, lucru clar din absența echipelor de intervenție de la fața locului. În schimb, mașina a fost declarată daună totală.

Porsche Taycan pare o mașină dificil de controlat, chiar și la viteze mici. După ce ne-am distrat cu un britanic care a distrus alte două mașini încercând să-și parcheze Taycanul, recent am văzut un rus care a trecut cu mașina prin vitrina reprezentanței Porsche. Așa că, dacă vi se oferă ocazia, mângâiați respectuos pedala de accelerație: nu vreți să enervați monstrul electric.

sursa: Teslarati

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide