Veste șoc: Companiile de electricitate vor putea bloca încărcarea mașinilor electrice

Autor: George Cristea 20 sept. 2020 Știri auto

O veste șoc pentru fanii modelelor electrice vine din Marea Britanie. Aici, companiile de electricitate vor putea bloca încărcarea mașinilor electrice atunci când sarcina rețelei este prea ridicată. Măsura îi va afecta pe cei care dețin acasă o priză de încărcare pentru mașini electrice.

Intră în Galeria FOTO

Mașinile electrice sunt perfecte pentru cei care stau la curte sau au garaj cu posibilități de încărcare. Un nou set de reguli pe care doresc să le impună companiile de electricitate ar putea schimba însă acest lucru. Potrivit unei solicitări făcute de companiile de electricitate din Marea Britanie, acestea doresc să poată opri alimentarea cu curent electric a prizelor casnice pentru mașini în momente în care rețeaua electrică este suprasolicitată.

Potrivit unui manifest depus de companiile de electricitate la autoritatea britanică pentru energie, „rețelele electrice din Marea Britanie nu au fost proiectate să permită o încărcare suplimentară semnificativă, așa cum este cea a prizelor de încărcare pentru mașini electrice”. Pentru rezolvarea situației, furnizorii de electricitate solicită dreptul de a deconecta de la rețea prizele auto atunci când sarcina rețelei este prea ridicată.

Cum vor bloca companiile de electricitate încărcarea mașinilor electrice?

Pentru acest lucru, toate prizele casnice pentru încărcarea mașinilor electrice vor fi dotate cu un contor inteligent, cu control de la distanță. Furnizorii de energie electrică susțină că măsura întreruperii alimentării cu curent a stațiilor casnice de încărcare pentru mașini electrice va fi luată în ultimă instanță, doar atunci când situația rețelei o va impune.

Solicitarea nu prevede compensații pentru cei afectați de o astfel de măsură. Nu doar prizele de încărcare ar putea fi oprite, ci și alți mari consumatori, așa cum sunt sistemele de încălzire centralizată alimentate cu energie electrică. O decizie în acest sens urmează să fie luată în primăvara anului viitor.

Industria auto se pregătește să treacă la electrificarea pe scară largă, ceea ce înseamnă că vor fi din ce în ce mai multe mașini electrice pe străzi. Fiecare producător auto pregătește lansarea a cel puțin unui model electric în perioada următoare. Furnizorii de electricitate trebuie să ia acest lucru în calcul și să dezvolte corespunzător rețelele de alimentare cu curent pentru a face față încărcării suplimentare.

sursa: Autoexpress

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide