Cele mai bune mașini electrice care se lansează în 2020

Autor: George Cristea 26 aug. 2020 Știri auto

Mașinile electrice sunt din ce în ce mai populare, fiind singurul segment al pieței auto care a crescut chiar și în condițiile dificile din pandemie. Numeroase modele pot fi cumpărate chiar acum de la dealeri. Cele mai bune mașini electrice se lansează, însă, în 2020.

Intră în Galeria FOTO

Când vine vorba de mașini electrice, le putem considera un fel de telefoane mobile de top. Cel mai performant nu s-a lansat încă, iar vârful tehnologiei de azi va fi cu totul perimat anul viitor. Asta pentru că avansul tehnologic este atât de mare de la an la an, încât cu aceeași bani vei cumpăra anul viitor un model mai bine dotat, cu o baterie mai mare și autonomie pe măsură.

În același timp, mașinile electrice nu sunt chiar ca celelalte mașini. Fie că sunt fabricate de producători premium, fie că aparțin celor de volum, nu prea mai este la fel de important, acum. Singuru lucru de care sunt interesați clienții mașinilor electrice sunt autonomia și prețul. Toate celelalte – calitatea materialelor, imaginea de marcă, caracteristicile tehnice – viteza maximă sau consumul – au trecut în plan secundar.

Care sunt cele mai bune mașini electrice care se lansează în 2020?

Nu vrem să facem un clasament, mai ales că vorbim de modele care nu au intrat încă pe piață, așa că vom lista modelele noi în ordine alfabetică.

Ford Mach-E
Modelul electric al americanilor este disponibil, deocamdată doar în Statele Unite. Ford pare să se fi inspirat de la modelele Tesla, corectând problemele acestora și luând în considerare feedback-ul oferit de clienți de-a lungul timpului. Mustang Mach-E se anunță un model foarte reușit, cu o autonomie de până la 600 km și un comportament demn de numele pe care-l poartă.

Skoda Enyaq iV
Primul SUV electric al cehilor este realizat pe aceeași platformă MEB a grupului Volkswagen, ca și ID-3 și ID-4. Prezentarea oficială are loc pe 1 septembrie. Nu se cunosc multe detalii, dar vorbim de un SUV de clasă medie, cu o ofertă de spațiu imensă și un spirit practic tipic Skoda, la un preț accesibil. Cu o baterie de până la 82 kWh, o autonomie de peste 400 de km nu ar trebui să fie greu de atins.

Tesla Model Y
Primele exemplare Tesla Model Y au ajuns deja la clienți. Aceștia beneficiază de aceleași avantaje ca și cei care au cumpărat alte modele Tesla. Printre acestea amintim sistemul Autopilot, sistemul de infotainment unic Tesla, accesul la stațiile de încărcare Supercharger, actualizările frecvente over-the-air, precum și performanțele dinamice inegalabile.

Volkswagen ID.3
Modelul germanilor poate fi deja comandat, chiar dacă problemele apărute la sistemele software ale mașinii au întârziat livrările la clienți. Volkswagen spune despre acest model că va fi Golful modelelor electrice. Așteptați-vă la volume mari de vânzări și o scădere accelerată a prețului în anii următori.

Volkswagen ID.4
Crossoverul compact al germanilor va fi dezvăluit oficial în curând. Tehnologic, nu diferă semnificativ de ID.3 – aceeași baterie, același sistem de propulsie și, cel mai probabil, același interior. Va oferi însă un spațiu interior mai bine utilizat și o poziție de conducere elevată. Cu o autonomie de peste 400 km, VW ID.4 are potențialul de deveni unul dintre cele mai populare modele electrice din lume.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide