Volkswagen Power Day: Germanii dau startul ofensivei electrice și anunță măsuri extraordinare pentru a depăși Tesla

Autor: George Cristea 16 mart. 2021 Știri auto

În cadrul Volkswagen Power Day, germanii au dat startul ofensivei electrice, anunțând măsuri extraordinare pentru a depăși Tesla ca lider tehnologic în domeniul mașinilor electrice. Printre acestea se numără construirea unui număr de 6 fabrici de baterii în Europa, dar și standardizarea componentelor pentru construcția mașinilor electrice.

Intră în Galeria FOTO

Volkswagen vrea să depășească Tesla atât din punctul de vedere al numărului de mașini electrice comercializate, cât și din cel al tehnologiilor folosite. Pentru asta, gigantul german a pus la punct o strategie care presupune producerea pe continentul european a bateriilor Li-Ion necesare, dar și standardizarea acestora, pentru a putea reduce semnificativ costurile. Planurile au fost prezentate în cadrul evenimentului Volkswagen Power Day – o trimitere nu chiar atât de subtilă la evenimentul Battery Day al Tesla.

Până în 2030, Volkswagen va produce baterii pentru mașini electrice în șase fabrici de pe continentul european. În afară de uzina de la Salzgitter, care se află în prezent în construcție, Volkswagen va produce baterii în Suedia, la Skelleftea, precum și în alte patru fabrici. În total, capacitatea de producție a bateriilor ar trebui să fie de circa 240 GWh pe an până în 2030.

Volkswagen Power Day: eveniment care copiază Tesla Battery Day

„E-mobilitatea a devenit o afacere centrală pentru noi. Ne asigurăm o poziţie de lider pe termen lung în cursa pentru cele mai bune baterii şi cea mai bună experienţă a clienţilor în era mobilităţii cu emisii zero”, a declarat directorul general de la Volkswagen, Herbert Diess told VW’s Power Day.

De asemenea, grupul auto german a informat că va intra în parteneriate cu grupul petrolier BP şi companiile de utilităţi Enel şi Iberdrola pentru a extinde infrastructura de încărcare a autovehiculelor electrice, considerat în continuare în obstacol major în adoptarea în masă a automobilelor electrice.

Volkswagen a anunțat că va produce pile electrice compatibile cu 80% din vehiculele electrice produse în cadrul grupului. Standardizarea bateriilor reprezintă o componentă principală a strategiei Volkswagen de a produce vehicule electrice cu un preț accesibil. În prezent, cel puțin o treime din prețul unei mașini electrice este reprezentat de baterii.

Volkswagen Power Day este al doilea eveniment în care Volkswagen prezintă planurile de viitor. Anterior, producătorul german prezentase proiectul Trinity. De la procesul de fabricație, la sursele de venituri și modelul de business, totul va fi reorganizat pentru a permite mărcii germane să concureze într-un viitor care nu mai are legătură cu producția de mașini tradiționale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide