Kia a dezvăluit, în premieră, noul Sorento Plug-in Hybrid

Autor: Marius Vișan 26 aug. 2020 MASINI NOI

Kia a dezvăluit noul Kia Sorento Plug-in Hybrid. Este al doilea model electrificat din noua generație de modele Sorento și stă alături de cealaltă versiune cu emisii scăzute – Sorento Hybrid.

Noua variantă combină un motor turbo pe benzină cu un pachet de baterii și un motor electric, oferind șoferilor capacitatea de a face călătorii pe distanțe scurte cu putere 100% electrică și cu zero emisii.

Sorento Plug-in Hybrid aduce o putere ridicată cu emisii scăzute

Sorento Plug-in Hybrid are un motor de 1.6 litri T-GDi care produce 180 CP și un cuplu de 265 Nm. Propulsorul este cuplat la un pachet de baterii de înaltă capacitate lithium-ion polymer de 13.8 kWh și la un motor electric puternic, care produce 66.9 kW și un cuplu de 304 Nm.

Combinate, aceste componente ale sistemului de propulsie permit modelului Sorento Plug-in Hybrid să producă o putere totală de 265 CP și un cuplu total de 350 Nm.

Autonomia 100% electrică a modelului Sorento Plug-in Hybrid va fi suficientă pentru a permite șoferilor să facă majoritatea călătoriilor scurte bazându-se doar pe puterea electrică. Puterea este trimisă către cele patru roți printr-o transmisie automată cu șase trepte.

Din punct de vedere vizual, modelele Sorento Plug-in Hybrid păstrează același design exterior modern ca și celelalte versiuni din gamă, cu emblema ‘eco plug-in’ și portul de încărcare situate în partea din spate, acestea fiind singurele elemente de diferențiere care ies în evidență față de restul familiei Sorento.

In interior, habitaclul rămâne în mare măsură neschimbat, deși panoul de bord complet digital de 12.3 inch este redesenat, dispunând de o grafică nouă și indicatoare care oferă șoferilor o imagine clară asupra stării sistemului de propulsie.

Ei pot să urmărească nivelul de încărcare a bateriei, dar și fluxul energiei electrice și benzinei prin sistemul de propulsie. De asemenea, sistemul de infotainment cu touchscreen de 10.25 inch dispune de o nouă funcție care permite șoferilor să localizeze punctele de încărcare a bateriei în timpul călătoriei.

Vânzările noului Sorento Plug-in Hybrid pe piețele europene vor începe la începutul anului 2021, modelul beneficiind de garanția unică Kia de 7 ani, 150.000 kilometri, oferită standard.

Intră în Galeria Foto

Kia a dezvăluit, în premieră, noul Sorento Plug-in Hybrid
Kia a dezvăluit, în premieră, noul Sorento Plug-in Hybrid
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide