Alibaba a prezentat prima sa maşină inteligentă. Preţurile încep de la 22.300 dolari – VIDEO

Autor: ProMotor 07 iul. 2016 Știri auto

 


Alibaba a prezentat prima sa maşină inteligentă, realizată în colaborare cu producătorul de automobile chinez SAIC, deţinut de stat. Modelul RX5 este disponibil la pre-comandă, iar preţurile încep de la echivalentul a 22.300 de dolari. Livrările vor începe în luna august a acestui an, informează Go4it.ro

Vehiculul este un SUV la care s-a lucrat timp de doi ani în cadrul unei firme mixte deţinută în proporţie de 50-50 de Alibaba şi SAIC. Cele două companii au investit 160 milioane de dolari în proiect.

Maşina rulează o versiune nouă a sistemului de operare YunOS dezvoltat de Alibaba, care îi permite vehiculului să se conecteze la diferite dispozitive şi servicii online. Şoferul poate plăti, prin intermediul platformei de plăţi Alipay inclusă în sistemului de infotainment, parcarea, combustibilul sau cumpăra o cafea. Sistemul de navigaţie „inteligent” de pe RX5 poate funcţiona fără semnal GPS sau Wi-Fi, potrivit producătorilor. 

În interiorul maşinii sunt montate trei ecrane LED, patru camere 360 detaşabile şi o oglindă retrovizoare interioară inteligentă.

Alibaba a anunţat că va deschide sistemul de operare astfel încât dezvoltatorii software să poată dezvolta aplicaţii şi servicii pentru acesta. Interesant este faptul că producătorii au decis să nu includă şi un sistem autopilot pe automobil, din motive de siguranţă. 

Citeşte mai departe pe Go4it.ro


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide