Au fost produse 100.000 de motoare 1.2 TSI

Au trecut doar câteva luni de la intrarea în producţie a motorului 1.2 TSI şi de pe banda fabricii de motoare şi transmisii din Mlada Boleslav, a ieşit deja motorul 1.2 TSI cu numărul o sută de mii.

Au fost produse 100.000 de motoare 1.2 TSI Au fost produse 100.000 de motoare 1.2 TSI

Datorită cererii mari pentru acest motor,oferit pentru Fabia, Roomster, Octavia şi Yeti, precum şi pentrudiferite modele ale altor mărci ale concernului, producţiazilnică a fost crescută deja la 1.250 unităţi. Chiar şi întimpul vacanţei următoare a fabricii, producţia va continua. Demenţionat este şi faptul că la sediul principal al Skoda nu seefectuează doar montajul, ci se toarnă şi blocul motor şi seprelucrează şi alte componente importante.

Deja de anul trecut, Skoda Auto a înregistrat vânzărirecord la motoarele pe benzină de 1.2 litri (TSI şi HTP întrei cilindri) produse la Mlada Boleslav: producţia a fost de367.880 unităţi, dintre care 59,5 % au fostfurnizate de către marca cu săgeată înaripată pentru altemărci ale concernului. Dintre cele 571.054 cutii de viteze MQ 200produse de asemenea la fabrica de agregate, 55,5% au fost furnizateconcernului.

Motorul absolut nou pe benzină de 1.2 litri din familia TSI,disponibil în două variante de putere (63 kW şi 77 kW), oferăcombinaţia unor emisii scăzute de noxe şi a consumului redus decombustibil cu caracteristici dinamice armonioase. Astfel Fabia cumotor TSI de 1.2 litri cu 77 kW şi transmisie automată optimizatăcu şapte trepte de viteză înregistrează un consum mixt de5,3 litri benzină la 100 de kilometri. Emisiile de CO2sunt de doar 124 g/km.

"Acest moment din istoria companiei reprezintă un alt reperimportant în experienţa de 110 ani de producţie de motoare de laMlada Boleslav. Interesul mare al clienţilor pentru motorul 1.2 TSIarată că implementând tehnică de motorizare cu consum optimizat neaflăm pe drumul cel bun," a declarat Reinhard Jung, preşedinteleconsilului de administraţie al Skoda Auto.