Chinezii o comit din nou: au plagiat conceptul VW Taigun

Autor: Adrian Mihălţianu 02 aug. 2013 Știri auto

Imaginile de faţă nu sunt altceva decât schiţe oficiale înainate oficiului de patente de către firma chinezească Jiangsu Lake Motors. Care se pregăteşte să scoată pe piaţă un mic SUV de oraş, care multora dintre voi punem pariu că li se va părea foarte cunoscut.

Dacă primul lucru care vă vine în minte este VW Taigun, sunteţi pe aceeaşi lungime de undă cu noi şi cu restul lumii auto. Şi asta deoarece este foarte clar că vorbim de o copie a conceptului germanilor, care se pare că le-a plăcut foarte mult chinezilor de la Jiangsu Lake Motors.

Ce-i drept, există nişte diferenţe între maşina chinezească şi conceptul german: farurile şi calandrul sunt mai normale la copie, stopurile aduc mai mult cu ale primului Touareg, iar portierele din spate au mânere convenţionale, nu încastrate în montant.

Acum rămâne de văzut dacă VW va lua atitudine şi va reuşi să oprească firma chinezească să-şi pună planurile în aplicare – modelul de serie bazat pe conceptul Taigun este aşteptat să apară pe piaţă în 2016, China fiind o piaţă foarte importantă pentru constructorul german.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide