Ferrari Enzo - Accident

Frank Mountain, un prosper om de afaceri din Marea Britanie, dă în judecată o companie de transport public, al cărei autobuz i-a avariat în mod semnificativ bolidul în valoare de peste un milion de dolari.

Ferrari Enzo - Accident Ferrari Enzo - Accident

Atunci când doar 399 de exemplare sunt construite – plus unul cadou pentru Papa, care l-a licitat pentru strângerea de fonduri destinate victimelor tsunamiului din 2004 – orice accident în care este implicat unul dintre ele devine de notorietate. Aproape 10 modele au fost implicate în diverse incidente ce s-au soldat cu pierderi materiale, iar Enzo-ul lui Frank Mountain li se alătură. Potrivit acestuia, şoferul de autobuz conducea prea tare într-o curbă, a intrat pe contrasens şi i-a acroşat maşina în care el se afla, pe locul pasagerului. Maşina era condusă în drumul ei spre circuit de către dealerul Ferrari, Paul Train. În urma impactului airbagurile s-au deschis nepermis de devreme, iar fumul rezultat a redus vizibilitatea la zero, Enzo-ul îndreptându-se direct spre un Golf condus regulamentar, intrând în coliziune şi cu acesta.

Şoferul de autobuz a insistat că nu a fost vina sa, declarând: “Soţia mea, Christina, a fost furioasă. A spus: Nu puteai să te implici şi tu într-un accident cu o maşină mai ieftină, nu puteai, nu?”.Potrivit celor de la Daily Mail, Frank Mountain dă în judecată compania de transport public pentru o sumă de 600.000 de dolari, bani ce trebuie să acopere cheltuielile cu reparaţiile, pierderile aduse de o eventuală excursie a proprietarului în Italia, timpul risipit fără a se putea folosi de bunul său şi evident, scăderea în valoare a acestuia. Până atunci, valoarea celorlalte modele rămase tocmai a crescut.