Harta calităţii drumurilor din România. Actualizările se fac la fiecare 24 de ore

Autor: Florin Jinga 19 feb. 2019 Știri auto

Harta prezentată pe pagina de internet forum.peundemerg.ro este actualizată în mod permanent de membrii comunităţii şi, de asemenea, se actualizează la fiecare 24 de ore cu date despre calitatea drumurilor preluate din OpenStreetMap.

Drumurile din România sunt calificate pe culori, în funcţie de starea tehnică:

– albastru (drum excelent);             

– verde (drum bun);

– galben (drum mediocru sau peticit);

– roşu (drum rău, cu multe gropi);

– roz (drum extrem de rău);

– galben cu albastru (drum în lucru, în curs de realibilitare);

– gri (drum de calitate necunoscută).

Hartă detaliată

Harta detaliată este disponibilă AICI.

Harta a fost realizată de utilizatorii forumurilor peundemerg.ro şi construim-românia, având un „caracter subiectiv”, după cum spun autorii.

Pe hartă sunt reprezentate toate autostrăzile şi drumurile naţionale, excepţie fîcând drumurile naţionale care sunt închise pe timpul iernii (Transalpina, Transfăgărăşan) şi a drumurilor naţionale neasfaltate pe distanţe importante. De asemenea, drumurile judeţene sunt reprezentate numai în mod excepţional, acolo unde pot prezenta interes pentru tranzit.

Lipsa marcajelor duce la retrogradarea drumurilor (primesc de regulă galben), datorită dificultăţilor de a circula pe un drum nemarcat în timpul nopţii sau pe ploaie, chiar dacă asfaltul este bun. 

Puteţi accesa o hartă interactivă AICI.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide