Jaguar marchează 25 de ani de existenţă a diviziei de performanţă R cu XKR-S GT. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 27 mart. 2013 Știri auto

Englezii de la Jaguar au prezentat la Salonul Auto New York 2013 o ediţie limitată a coupe-ului XK, denumită XKR-S GT, care sărbătoreşte 25 de ani de existenţă a diviziei de performanţă R de la Jaguar.

Supranumit „XK-ul de stradă suprem”, Jaguar XKR-S GT nu are parte de modificări la motorul V8 pe benzină de 5,0 litri, însă are parte de un kit aerodinamic care oferă o forţă de apăsare maximă de 145 kg.

Coupe-ul cu 550 CP şi 680 Nm vine cu o serie de elemente din fibră de carbon pentru exterior, precum un splitter pentru bara din faţă, un difuzor de aer în bara din spate şi un eleron pe capota portbagajului.

În timp ce viteza maximă a maşinii este aceeaşi ca a modelului XKR-S standard (280 km/h, limitată electronic), sprintul de la zero până la 100 km/h e posibil în 3,9 secunde, faţă de 4,2 secunde.

Mai mult, suspensia ediţiei limitate Jaguar XKR-S GT a fost modificată pentru a oferi o stabilitate mai bună la atacarea virajelor în viteză. De asemenea, această maşină este prima din portofoliul Jaguar care primeşte frâne ceramice, cu discuri de 398 mm pe faţă şi 380 mm pe spate.

Din punct de vedere stilistic, cireaşa de pe tort este reprezentată de jantele de 20 de inci îmbrăcate în anvelope Pirelli Corsa dezvoltate special pentru această maşină.

Jaguar XKR-S GT va fi construit în doar 30 de exemplare, iar toate vor fi vândute numai pe piaţa din America de Nord. Asta înseamnă că avem de-a face cu cel mai rar model R din istoria de 25 de ani a diviziei de performanţă Jaguar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide