Jaguar XKR-S, cea mai puternică versiune

La Salonul Auto Geneva 2011, britanicii au adus cel mai puternic model: Jaguar XKR-S. Iată primele imagini şi informaţii.

În urmă cu 3 ani, la Geneva 2008, britanicii au mai prezentat un XKR-S. Însă versiunea de acum probabil va întrece aşteptările pasionaţilor, deoarece noul Jaguar XKR-S arată mult mai agresiv decât un XKR "obişnuit", prin prisma aspectului fiind un concurent redutabil al coupe-urilor cu patru locuri de mare performanţă. Dar "are cu ce" şi din punct de vedere tehnic.

Motorul V8 cu supraalimentare are puterea crescută de la 510 CP la 550 CP, iar cuplul motor ajunge şi el de la 625 Nm la 680 Nm. Ceea ce se traduce prin performanţe îmbunătăţite: viteză maximă de 300 km/h (faţă de 250 km/h la XKR), respectiv un demaraj 0-100 km/h în doar 4,2 secunde (cu 0,6 secunde mai puţin decât XKR).

Jaguar XKR-S beneficiază de un tratament exterior vizibil, cu spoilere modificate şi detalii racing, precum deloc neglijabilul eleron din spate. Inginerii anunţă modificări importante şi la nivelul pachetului tehnic.

La salonul elveţian, Jaguar a celebrat şi 50 de ani de existenţă ai iconicului model Jaguar E-Type, maşină care a fost lansată tot la Geneva acum jumătate de secol, de fondatorul mărcii, Sir William Lyons.

;

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.