Mercedes-Benz S-Class Cabriolet (2015): imagini şi informaţii oficiale

Autor: Andrei Ştirbu 04 sept. 2015 Știri auto

Mercedes-Benz se referă la noul S-Class Cabrio ca „cel mai frumos şi exclusivist S-Class din toate timpurile”. Iar noi îi dăm dreptate în totalitate. Încă de la Ocean Drive Concept, Mercedes-Benz ne-a făcut să visăm la o cabrioletă care te răsfaţă cu tot ce are mai bun producătorul de oferit, în timp ce-ţi lasă scăfârlia să fie alintată de soare. Iar noul Mercedes-Benz S-Class Cabrio cam asta face. 

Ceea ce te separă – ori de câte ori vrei tu – de cer, zgomot sau mirosuri este un acoperiş din material textil, triplu stratificat, disponibil pe negru, albastru închis, bej sau roşu închis şi care se retractează în circa 20 de secunde până la o viteză de 60 de kilometri pe oră. 

Cât despre partea de răsfăţ la interior, pe lângă cele mai bune materiale (piele, piele nappa, piele nappa designo Exclusive) şi finisaje oferite de Mercedes-Benz în momentul de faţă primeşti şi sistemul de climatizare Thermotronic, care îţi are grijă de confortul tău climatic indiferent de vremea de afară. Pentru a scăpa de grija frigului şi atunci când ai acoperişul jos, S-Class Cabrio poate fi comandat cu pachetul Warmth Comfort, care include scaune, tetieră şi volan încălzite. 

Pentru nasuri fine, Air-Balance vine cu o serie de parfumuri care se pretează eleganţei cabrioletei, în timp ce sitemul paravânt Aircap are grijă să nu-ţi invadeze curenţii de aer habitaclul frumos mirositor. Pe lângă pachetul Warmth, trebuie să-ţi iei şi Airscarful (sistem de încălzire al gâtului, prin suflarea de aer cald din tetiere) pentru că este, pur şi simplu, una dintre cele mai tari invenţii din universul decapotabilelor.

Pe partea de motorizări, S-Class Cabrio vine deocamdată echipat cu V8. S500 Cabrio deţine un V8 de 4,7 litri (455 CP şi 700 Nm), în timp ce S63 AMG sau S63 AMG 4MATIC Cabrio dispun de 585 CP şi 900 Nm, livraţi de V8-ul twin-turbo de 5,5 litri. În cea mai rapidă formă a sa, S-Class Cabrio sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Nu e rău, pentru o decapotabilă de 5,027 metri lungime…

Mercedes-Benz S-Class Cabrio va fi prezent la Salonul Auto de la Frankfurt 2015, urmând a fi disponibil la vânzare începând cu decembrie 2015. Primele livrări sunt aşteptate în primăvara lui 2016.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide