Nissan 370Z Nismo debutează în Europa

Autor: Iulian Dnistran acum 8 ani Știri

Japonezii de la Nissan au prezentat versiunea pentru Europa a coupe-ului 370Z Nismo. În esenţă, modificările aduse de cei de la Nismo se rezumă la un kit aerodinamic şi la creşterea puterii. 

Astfel, motorul V6 de 3,7 litri a rămas acelaşi ca în modelul standard, doar că puterea a crescut de la 328 CP la 344 CP.

Nissan 370Z Nismo va fi disponibil exclusiv cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte care ajută coupe-ul să facă sprintul de la zero până la 100 km/h în 5,2 secunde, cu 0,1 secunde mai rapid decât un 370Z standard.

Pe lângă îmbunătăţirile de sub capotă, 370Z-ul de la Nismo a primit şi un kit aerodinamic care generează o forţă de apăsare la fel de mare ca a modelului Nissan GT-R. Printre schimbările pe care le aduce pachetul aerodinamic se numără un difuzor în partea din spate a maşinii, praguri laterale mai late, un eleron fix în partea din spate şi o bară de protecţie faţă redesenată.

În comparaţie cu varianta standard a lui 370Z, versiunea Nismo are o gardă la sol mai joasă cu 10 mm şi are parte de frâne mai puternice şi o suspensie mai tare.

Ultima noutate este reprezentată de jantele de 19 inci îmbrăcate în anvelope Bridgestone Potenza de 245/40 R19 pe faţă şi 285/35 R19 pe spate.

Nissan 370Z Nismo va fi al doilea model Nismo vândut de Nissan în Europa, după crossoverul Juke Nismo. Nissan 370Z Nismo se vinde deja în Statele Unite ale Americii şi Japonia, însă această versiune a fost dezvoltată special pentru europeni şi va fi pusă în vânzare în vara lui 2013.Comentarii
Inchide