Noul Ford Focus ST expus la Paris - speculatii

Ford nu vrea să iasă prea mult timp din vizorul cumpărătorilor de hot hatch-uri adresate publicului larg şi se pare la Salonul de la Paris vom vedea deja noul Ford Focus ST.

Noul Ford Focus ST expus la Paris - speculatii Noul Ford Focus ST expus la Paris - speculatii

Interesul pentru actuala generaţie ST s-a diluat foarte mult, odată din cauza apariţiei lui Ford Focus RS şi apoi din cauză cănoua generaţie a lui Ford Focus a fost arătată. Astfel pentru a nuacutiza acest fenomen Ford se pare că va lansa noua versiune foartecurând adică la Salonul de la Paris, alături de oposibilă versiune în trei uşi, nearătată încă până acum. Astfel sezvoneşte că noul Focus ST va fi servit atât în versiunea întrei uşi, cât şi în cinci, ca până acum de altfel.

Marea noutate a luiFocus ST va fi motorizarea. În locul motorului în 5 cilindri, noulST va apela la tehnologia EcoBoost şi la motorul de 2.0 litri înpatru cilindri. Acesta a fost introdus pe Mondeo în versiunile de203 CP şi 240 CP. Ultima versiune de putere va fi foarteaproape de ce va oferi noul Focus ST, zvonindu-se că putereavârfului de gamă Mk III va tinde spre 250 CP. Cu acestmodel Ford speră să îi sufle în ceafă lui Renault Megane RS, careîi suflă la rândul său ameninţător în ceafă supremului Focus RS,deşi este considerabil mai ieftin. Astfel Ford ar avea răgazul săse replieze şi să lovească cu viitorul Focus RS, care va aduce cevarevoluţionar pentru un hot hatch european, adică un sistem hibridconstruit în jurul motorului EcoBoost şi tracţiune integrală.

Acest model va fiprobabil adresat doar clienţilor europeni, existând puţine şanse săajungă peste Ocean, ştiind că americanii au altfel de percepţiiasupra ce înseamnă un automobil sport.