Noul Porsche Cayman GT4, un alt Porsche de vis [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu 04 feb. 2015 Știri auto

Istoria şi evoluţia de jumătatea de veac al lui 911 stârneşte fantezia fiecărui împătimit de sportivitate, iar asta a diminuat cumva atenţia publicului în direcţia Boxster/Cayman. Ei bine, micul Cayman se prezintă acum în lumina reflectoarelor într-o versiune demnă de toată consideraţia: GT4.

Noul Cayman GT4 împrumută motorul boxer cu şase cilindri în linie, de 3,8 litri, de la 911 Carrera S şi se foloseşte de cei 385 de cai-putere ai săi pentru a sprinta 0-100 km/h în 4,4 secunde şi de a sfida limita de 300 km/h – viteza maximă a lui Cayman GT4 este de 295 km/h. Şi vine cu transmisie manuală, spre deliciul oricărui iubitor de maşini sport „pure”. Şi face un tur de Nürburgring în 7 minute şi 40 de secunde.

Trimiterea către versiunile GT ale gamei Porsche nu se rezumă doar nomenclatural – noul Cayman GT4 împrumută cu îndrăzneală elemente tehnice de la 911 GT3, cum ar fi sistemul de frânare şi suspensiile coborâte cu 30 de milimetri.

În cazul în care tocmai a făcut o pauză de câteva secunde din lectură, vinovat trebuie să fie eleronul consistent pus pe coada lui Cayman. Dacă tot am ajuns aici, trebuie menţionat că acesta este primul Porsche Cayman dotat cu elemente pentru creşterea forţei de apăsare pe ambele punţi. Uhm, e timpul să aruncăm din nou o privire admisiilor părţii frontale…

Dacă îl vrei pentru ture pe circuit, poţi opta şi pentru opţionale care să pluseze la capitolul sportivitate: frânele ceramice, scaunele-scoică din CFRP şi pachetul Sport Chrono sunt pe lista deliciilor pentru circuit.

Porsche Cayman GT4 va avea lansarea internaţională în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2015 şi poate fi comandat de la reprezentanţele mărcii începând cu luna martie a acestui an. Preţul de pornire este de 76.679 € fără TVA (circa 95.000 € cu TVA inclus).

;

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide