Noul Smart ForTwo Cabrio (2015), dezvăluit

Autor: Iulian Dnistran 29 aug. 2015 Știri auto

Acesta este noul Smart ForTwo Cabrio. Şi, evident, nu e altceva decât varianta decapotabilă a noii citadine Smart ForTwo, pe care am condus-o la sfârşitul lui 2014 în Spania.

La fel ca la generaţia anterioară a decapotabilei Smart, noul ForTwo Cabrio are un acoperiş din material textil care se poate fi împăturit pe jumătate (luneta rămâne în loc) sau complet. Dacă alegi să decapotezi complet maşinuţa, poţi apoi să demontezi manual cele două traverse care fac legătura între stâlpii parbrizului şi stâlpii din spate, ca să te bucuri de o experienţă cabrio autentică.

Traversele dintre montanţi a loc în interiorul uşii portbagajului

Materialul textil din care e făcut acoperişul poate fi comandat în trei culori – albastru denim, roşu sau negru -, iar deschiderea completă a plafonului durează 12 secunde şi se poate face chiar şi la viteze de autostradă.

Oficialii companie spun că acesta este cel mai rigid Smart Cabrio din istorie, cu o rigiditate a caroseriei mai mare cu aproximativ 15% faţă de generaţia precedentă.

În ceea ce priveşte motorizările, noul ForTwo decapotabil poate fi echipat cu un propulsor pe benzină de 1,0 litri care dezvoltă 71 CP sau cu o unitate de 0,9 litri care produce 90 CP. Transmisia standard e o manuală cu cinci trepte, dar motorizarea mai puternică poate fi cuplată, opţional, la o cutie automată cu ambreiaj dublu.

Smart ForTwo Cabrio va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Frankfurt 2015 din luna septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide