Prima achiziţie de Rolls Royce din ultima vreme în România

Rolls Royce a resimţit în România criza foarte acut şi au trecut 18 luni de când pe străzile româneşti nu a mai apărut un exemplar nou. Până acum.

Prima achiziţie de Rolls Royce din ultima vreme în România Prima achiziţie de Rolls Royce din ultima vreme în România

În timp ce alte mărci de lux, precum Ferrari, sfidează criza,Rolls Royce a resimţit-o puternic în România. După ce anul2008 a fost unul de vârf, fiind înmatriculate 12 exemplare, în 2009bogaţii României se pare că nu au mai fost interesaţi deexclusivista marcă britanică şi ori au migrat spre altemărci la fel de tentante, ori au stat în expectativă pentru aobserva ce le aduce criza.

Acum seceta afost întreruptă şi după o pauză de 19 luni s-a comercializat primulRolls Royce, conform MEDIAFAX, care citează raportul Direcţiei Regim PermiseConducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Modelulcomercializat a fost Rolls Royce Phantom Coupe, exclusivistulautomobil în două uşi, dar cu dimensiuni tot de limuzină alconstructorului din Goodwood.

Acestautomobil costă 340.000 euro, dar aceşti bani nu au intrat în contulreprezentantului oficial Automobile Bavaria, ci a fostcomercializat prin intermediul unui partener independent. Un modelcare ar putea relansa cifrele de vânzări în România este noul RollsRoyce Ghost, cel mai mic şi cel mai ieftin automobil din gamaactuală. Acesta costă "doar" 213.000 euro, dar nu afost oficial lansat în Româniaîncă.