Primele informaţii şi imagini oficiale cu maşina electrică BMW i3

Autor: Adrian Mihălţianu acum 7 ani Știri

BMW a dezvăluit primele informaţii oficiale despre modelul electric BMW i3, care va fi dezvăluit în premieră mondială la New York în 29 iulie 2013, iar apoi va intra în producţia de serie. Alături de informaţiile tehnice, BMW a publicat şi un set de imagini oficiale care ne arată prima maşină electrică de serie a germanilor din Munchen cu foarte puţin camuflaj.

Fotografiile ilustrează un hatchback de familie cu linii de design asemănătoare cu cele ale conceptului BMW i3, prezentat în 2011.

În ceea ce priveşte partea tehnică, prima maşină electrică de serie BMW are parte de un şasiu din aluminiu şi o celulă pentru pasageri construită din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Folosirea acestor tehnologii, alături de alte tehnici de reducere a greutăţii, a dus la o greutate totală de 1.195 kg, ceea ce nu e rău deloc pentru o maşină electrică.

În plus, cei de la BMW spun că, deşi este o maşină electrică, noul i3 este demn de sloganul „plăcerea de a conduce”, mulţumită raportului de distribuţie a greutăţii de 50/50 pentru punţile faţă/spate şi a motorului electric care produce 170 CP şi un cuplu constant de 250 Nm. Mai mult, puterea trimisă de motor merge către roţile din spate, astfel că BMW i3 este o maşină electrică cu tracţiune pe spate.

Potrivit oficialilor companiei germane, acceleraţia de la zero până la 100 km/h durează aproximativ şapte secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 150 km/h.

Motorul electric e alimentat de o baterie litiu-ion dezvoltată şi produsă de BMW Group, care oferă o autonomie maximă cuprinsă între 130 şi 160 km şi poate fi încărcată complet în opt ore de la o priză normală. Dacă nu vi se pare suficient, BMW i3 poate fi comandat împreună cu un motor cu ardere internă de 650 cmc provenit de la divizia de motociclete BMW, care produce 34 CP şi intră în funcţiune atunci când nivelul de încărcare a bateriilor scade sub o anumită valoare. Potrivit BMW, această opţiune creşte autonomia maximă a maşinii la aproximativ 250-300 km, în condiţii de condus zilnic.

Cum vi se pare prima maşină electrică de serie de la BMW?Comentarii
Inchide