Teaser oficial pentru Dodge Dart

Autor: Andrei Nan 15 dec. 2011 Știri auto

Dodge are oportunitatea de a intra cu adevărat în clasa compactă, după ce Caliber nu a convins mai pe nimeni. De data aceasta, însă, americanii au la îndemână expertiza grupului Fiat, fapt ce le va înlesni realizarea unui model nou pe o platformă care şi-a demonstrat deja funcţionalitatea.

Primele imagini ale viitorului Dodge Dart au fost făcute publice, în cadrul unui teaser oficial al americanilor. Până la prezentarea oficială de la Salonul Auto Detroit, din 2012, când vom afla toate detaliile maşinii, nu ne rămâne decât să observăm partea frontală foarte asemănătoare cu a noului Dodge Durango, precum şi posteriorul inspirat de cel al furiosului Challanger.

La capitolul motorizari, Dodge se va aprovizona din banca de organe a italienilor de la Fiat, pentru ca promisiunea consumului de doar 5,8l/ 100 km să poată fi respectată. Astfel, motorul de 1,4 litri MultiAir prezent sub capota lui Abarth 500 este cel mai vehiculat pentru a ocupa spaţiul de sub capota lui Dart.

Tot pentru eficeinţă în consum, va fi preferată şi adoptarea unei transmisii cu şase viteze şi ambreiaj dublu. ZF, producătorul acesteia, susţine că soluţia sa tehnică va garanta un consum redus cu 10-16% faţă de transmisiile normale, însă ulterior va fi disponibilă şi opţiunea unei automate cu nouă rapoarte.

Fiat are un interes suprem legat de scăderea cifrelor de consum. Cele cinci procente care-i despart de italieni de calitatea de acţionar cu drepturi depline al Chrysler nu vor fi deblocaţi de către Guvernul Federal decât în momentul în care o maşină de serie a grupului va obţine consumul amintit anterior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide