Tesla Model 3 va debuta în martie la un preţ de 35.000 de dolari, însă statul oferă o reducere consistentă

Autor: ProMotor 15 feb. 2016 Știri auto

Conform americanilor de la Tesla, Model 3, viitorul rival al lui BMW Seria 3, Audi A4 sau Mercedes C-Class, va fi lansat la sfârşitul lunii martie. Deşi se vehicula ca vom vedea în premieră Model 3 la Geneva Motor Show, se pare că va trebui să mai aşteptăm până la 31 martie 2016, modelul urmând să intre în producţie în 2017. 

Elon Musk, acţionarul principal al companiei Tesla, a declarat că noul autovehicul va putea fi achiziţionat pentru 35.000 de dolari (31.000 de euro), iar clienţii o vor putea achiziţiona pe baza unei rezervări, începând chiar din ziua lansării – 31 martie. 

Dacă luăm în calcul şi subvenţia de 4.500 de euro pe care Ministerul Mediului, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) o oferă la achiziţia unui autoturism elec­tric, putem spună că suma nu este exagerat de mare pentru un autovehicul electric. Conform celor de la ZF.ro, în total AFM va emite 100 de astfel de ecotichete, valabile pentru tot atâtea automobile cu sistem electric de propulsie. În plus, bonusul poate fi completat cu tichetul Rabla în valoare de 6.500 de lei şi cele două ecobo­nusuri de 1.500 de lei fiecare, astfel încât „reducerea“ pentru achiziţia unui automobil electric poate ajunge la 29.500 de lei sau aproximativ 6.500 de euro.

Având în vedere că în România, anul trecut erau înmatriculate aproximativ 130 de automobile electrice, acest program ar putea dubla numărul acestora, cu toate că circa 100 dintre maşinile „pe baterii“ aparţin flotei Grupului Renault.

Bogdan Florea, directorul mărcii Volkswagen autotu­risme în cadrul Porsche România, estima încă de anul trecut posibilitatea ca vânzările de maşini electrice să „explodeze“ în 2015 la peste 100 de unităţi, cu condiţia ca şi statul să lanseze un program de susţinere a acestora.


 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide