Toyota recheamă peste un milion de maşini hibride din Europa, SUA, Australia şi Japonia

Autor: Dan Straut 05 sept. 2018 Mașini electrice
Toyota recheamă peste un milion de maşini hibride din Europa, SUA, Australia şi Japonia

Compania Toyota Motor Corp a anunţat miercuri că va rechema peste un milion de automobile cu motoare hibride din Europa, America de Nord, Australia şi Japonia datorită unei problemei la cablurile de încărcare ce creşte riscul de incendiu, relatează Reuters.

Potrivit companiei, problema din vehiculele afectate ar fi legată de cablurile care sunt conectate la unitatea de control electronic ce gestionează alimentarea cu energie electrică şi de izolarea punctelor de conectare.

Astfel, acumularea de praf pe cabluri şi pe izolarea punctelor de conectare, combinată cu vibraţiile produse în timpul deplasării maşinii, pot duce la erodarea izolaţiei cablurilor. Ulterior, acest lucru duce la apariţia posibilităţii izucnirii unui incendiu. Problema afectează automobilele produse în Japonia în intervalul iunie 2015 – mai 2018 şi acoperă modelele Toyota Prius Hybrid şi Toyota C-HR. Aproximativ o jumătate din maşinile ce vor fi rechemate sunt din Japonia.

Recent, şi compania germană Volkswagen a iniţiat o campanie de rechemare a unui număr de aproximativ 700.000 de automobile modelele Tiguan şi Touran, tot datorită unor riscuri de scurtcircuit. În cazul Volkswagen, riscul venea din aparţia umidităţii la nivelul sistemelor de iluminare al plafonului panoramic. Scurtcircuitele rezultate pot duce, ulterior, la arderea plafonului sau chiar la incedierea întregului autovehicul.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide