Vühl 05 este cea mai nouă încercare a mexicanilor de a produce un supercar

Autor: Iulian Dnistran 12 iun. 2013 Știri auto

În industria auto, Mexicul e cunoscut mai mult pentru producţia – vreme de mai multe decenii – a dubiţei Volkswagen Type 2 şi mai puţin pentru producţia de maşini sport sau supermaşini. Acest lucru s-a schimbat, însă, în 2007, când compania Mastretta Design a prezentat conceptul modelului MXT care a devenit o supermaşină de serie în anul 2011.

Acum, o nouă companie auto care are rădăcini în ţara nord-americană a anunţat că va prezenta, la Festivalul Vitezei de la Goodwood din acest an, primul său model, care se vrea un supercar uşor pentru circuit, omologat pentru circulaţia pe drumurile publice. Compania se numeşte Vühl, iar maşina a primit un nume format din doar două cifre – 05.

Caroseria modelului Vühl 05 va fi construită în Canada, producţia şasiului şi asamblarea finală se vor face în Mexico City, iar reglajele fine vor fi făcute în Marea Britanie.

Marca Vühl (Vehicles of Ultra-lightweight and High-performance) a fost pusă pe picioare de către fraţii Iker şi Guillermo Echeverria.

Rămâne de văzut dacă Vühl 05 va avea acelaşi succes ca Ariel Atom sau KTM X-Bow sau dacă va intra într-un con de umbră din care nu va reuşi să iasă prea uşor.

Voi ce spuneţi?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide