Noul Opel Mokka a sărbătorit premiera mondială

Autor: Marius Vișan 23 sept. 2020 MASINI NOI

CEO-ul Opel, Michael Lohscheller a prezentat pentru prima dată publicului noul model Opel Mokka în sediul companiei din Rüsselsheim, pe data de 22 septembrie.

Este primul model Opel disponibil cu un sistem de propulsie electrică la începutul vânzărilor, dar și cu motoare cu ardere internă. Noul model Opel Mokka poate fi comandat acum la un preț de pornire atractiv de 19.990 de euro (toate prețurile sunt valabile în Germania și includ TVA). Prețurile pentru România vor fi comunicate în curând.

Designul exterior este dominat de consolele scurte și postura lată dar cea mai impresionantă caracteristică frontală este Opel Vizor. Acesta acoperă noua parte frontală Opel, integrând perfect grila vehiculului, farurile LED și noua emblemă a fulgerului Opel Blitz într-un singur element. Denumirea modelului apare pentru prima dată în centrul hayonului cu un font special conceput.

Opel Mokka-e are o autonomie de 324 de kilometri (WLTP)

Opel Mokka-e are o baterie de 50 kWh (216 de celule ale bateriei în 18 module) ce oferă o autonomie electrică de până la 324 de kilometri (WLTP) în trei moduri de conducere: Normal, Eco și Sport. Sistem dispune și de frânare regenerativă. Bateria poate fi încărcată la o stație de 100 kW, la până 80% din nivelul de încărcare în doar 30 de minute.

Modelul electric Mokka-e are un motor cu o putere de 100 kW (136 cp) și cuplu maxim de 260 nm și accelerează de la 0 la 50 km/h în 3,7 secunde2; de la 0 la 100 km în 9,0 secunde2 viteză maximă de 150 km/h (controlată electronic).

Opel Mokka cu motoare pe benzină și diesel

Motoare puternice, dar și economice pe benzină și diesel asigură puteri cuprinse între 74 kW (100 cp) și 96 kW (130 cp). Gama de transmisii variază de la transmisie manuală cu șase trepte la transmisie automată cu opt trepte și tehnologie Quickshift (padele pe volan).

Motorul de bază 1.2 Turbo produce 100 cp și este combinat cu o transmisie manuală cu șase trepte de viteză. Performanțele mai ridicate sunt asigurate de motorul 1.2 Turbo 130 cp.

Noul Mokka cu motor de 130 cp și transmisie manuală atinge o viteză maximă de 202 km/h, accelerând de la zero la 100 km/h în 9,2 secunde. La fel de impresionant este și motorul 1.2 Turbo care dezvoltă 100 cp. Cu o viteză maximă de 182 km/h, autovehiculul accelerează de la zero la 100 km/h în aproximativ 11 secunde.

Celor două motoare pe benzină li se alătură un motor diesel de 1,5 litri, cu transmisie manuală cu șase trepte de viteză, care produce 110 cp și un cuplu maxim de 250 Nm.

Noutăți la interior

Pentru interior oferta de infotainment cuprinde Multimedia Radio și Multimedia Navi cu ecran tactil color de 7,0 inch și vârful de gamă Multimedia Navi Pro cu ecran tactil color HD de 10 inch. Monitoarele sunt integrate în noul Pure Panel și îndreptate spre șofer. Ecranul centrului digital de informații pentru șofer are o dimensiune de 12 inch.

Fabricarea excelentă a scaunelor este o tradiție Opel. Materialul Alcantara și interiorul clasic realizat din piele sunt disponibile – un aspect destul de neobișnuit pentru un vehicul din segmentul de piață al modelului Mokka. Varianta de top este reprezentată de scaunul din piele încălzit, cu funcție de masaj pentru șofer. Șoferul și pasagerul din față își pot așeza smartphone-urile în suportul de stocare prevăzut în consola centrală, unde telefoanele compatibile se pot încărca prin inducție (fără fir).

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide