Ce va face noul guvern Ponta pentru noi, şoferii?

Autor: Oraan Mărculescu 30 apr. 2012 Opinii
Ce va face noul guvern Ponta pentru noi, şoferii?

2. Controlul preţurilor la carburanţi

Este o chestiune care ne doare. Rău. Costul unui litru de benzină sau motorină este mult prea mare raportat la veniturile oamenilor cinstiţi şi e chiar nejustificat – mai ales prin prisma profiturilor super-nesimţite pe care le fac băieţii deştepţi din lumea petroliştilor şi distribuitorilor de produse petroliere.

Fiind un fan al maşinilor ecologice, aş putea spune că e ok să crească preţul la carburanţi, deoarece românii vor merge mai mult cu metroul, trenul sau autobuzul, sau chiar cu bicicleta. Însă asta e mai mult o chestiune de educaţie, care se rezolvă cu scoaterea de pe butuci a sistemului de învăţământ şi prin programe educative guvernamentale gândite inteligent.

Din păcate, o scumpire accelerată a carburanţilor, pentru că „unii e dăştepţi şi jmekeri”, duce la degradarea accelerată a vieţii noastre, deoarece se scumpesc în lanţ toate, de la alimente până la servicii. E o chestiune logică, la urma urmei, sunt sigur că ştiţi aceste lucruri. Dar e bine să le accentuăm.

Şi, tot în legătură cu preţurile la combustibili: nu se poate o verificare mai la sânge a benzinarilor? E păcat să distrugem inutil motoarele moderne din cauza conţinutului prea mare de apă şi impurităţi de la pompă. Care, din nou, e din cauza lăcomiei distribuitorilor, care, astfel, ne fac rău cu bună ştiinţă.

Hai să mergem mai departe, la următorul punct

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide