E bine că Băsescu şi Boc nu mai apelează la serviciile poliţiei?

Politica nu mă mai pasionează nici măcar din punctul de vedere al circului de care avem parte în ultimele luni. Însă recentul episod cu "divorţul" dintre preşedinte şi poliţie mi-a atras atenţia.

E bine că Băsescu şi Boc nu mai apelează la serviciile poliţiei? E bine că Băsescu şi Boc nu mai apelează la serviciile poliţiei?

Cine stă şi, mai ales, este şofer în Bucureşti, îşi aminteşte,cu siguranţă, de foarte desele momente în care coloanele oficialebulversează traficul şi aşa sufocant şi foarte prost dirijat. Înmomentele şi intersecţiile unde ambuteiajele sunt la ordinea zilei,agenţii de poliţie îşi fac apariţia doar când trebuie să treacă uncortegiu de demnitari, pe care toţi îl înjură.

Ce este aşa de interesant la recentul episod în care TraianBăsescu a ajuns chiar să facă o conferinţă de presă prin careanunţă că renunţă la serviciile Poliţiei Rutiere? Ei bine,declaraţiile unor reprezentanţi ai sindicatului poliţiştilor, dupăgreva de săptămâna trecută.

Din care am aflat, cu destul de multă uimire, că escorta depoliţie şi agenţii care blocau intersecţiile nu erau întotdeauna înslujba unor urgenţe sau acţiuni la nivel înalt. De pildă, unelepersoane din eşalonul politic de la vârf (de fapt, mai multsoţiile/soţii sau rudele lor) aveau "verde" până la coafor sau pânăla teatru sau, şi mai simplu, la shopping. Graţie Poliţiei Rutiere,evident.

Cu alte cuvinte, persoane care nu se aflau în exerciţiul vreuneimisiuni diplomatice importante utilizau cu nesimţire serviciilePoliţiei Rutiere şi contribuiau la doze serioase de stres pe carele înghiţeau sute sau mii de şoferi pe diverse bulevardebucureştene.

Chestiile astea le ştiam la nivel de bârfe, cu toţii. Acum,însă, ne sunt confirmate aproape oficial, din surse sigure, înprime time, la televiziuni cu acoperire naţională. ŞoferuluiMărculescu Oraan i se pare revoltător. Şoferul Mărculescu Oraan sesimte pur şi simplu călcat în picioare, cu nesimţire, de unii careînţeleg că poziţiile înalte în stat îi fac superiori din toatepunctele de vedere celorlalţi.

De aceea, şoferul Mărculescu Oraan nu are absolut nimicîmpotriva deciziilor preşedintelui şi premierului de a nu mai apelala serviciile Poliţiei Rutiere. Şoferul Mărculescu Oraan se simtechiar uşurat şi salută acest anunţ.

Voi ce credeţi?

E BINE CĂ PREŞEDINTELE NUMAI ARE NEVOIE DE POLIŢIA RUTIERĂ?

www.oraan.ro