Echipa Ferrari amendată cu 100.000 de euro

La 8 ani de la episodul Austria 2002, Ferari revine cu o dublă spectaculoasă. Adică una regizată în văzul tuturor.

Echipa Ferrari amendată cu 100.000 de euro Echipa Ferrari amendată cu 100.000 de euro

Sunt mafioţi pentru că ar face orice pentru a-şi atingeobiective. Iar asta chiar dacă de multe ori trebuie săîmpingi la maximum regulile sau să le şi încalci cu speranţa că nuvei fi prins. Hoţul neprins e negustor cinstit, nu? Darmafioţi sunt toţi în Formula 1, ordine de echipăregăseşti peste tot. Dintotdeauna a fost aşa. Nici nu este greusă-ţi dai seama că Red Bull de exemplu ar face orice ca Vettel săaibă rezultate mai bune sau că la Renault, Petrov va fi cel de pelocul doi în orice situaţie.

Din punctul meu de vedere, un asemenea comportament este perfectde înţeles, este un sport de echipă, primează rezultateleechipei, şi dacă pentru atingerea obiectivelor estenecesară o ierarhizare sau chiar cedarea unor locuri în cursă,atunci astfel de acţiuni trebuie luate. Să fie clar pentru toatălumea: se întâmplă în orice echipă.

Cei de la Ferrari sunt însă şi fraieri însă pentru că nuştiu cum să facă acest lucru. La unii nu se aflăniciodată, la alţii, precum episodul CrashGate, se află la peste unan după ce s-a întâmplat. Iar la ultimii, îţi dai seama din primade mânăria făcută. Stau şi mă întreb: ce a fost în mintea celor dela Ferrari de au făcut o asemenea manevră fără nici măcar otentativă de ascundere a ei?

Nu e prima oară când mă întreb ce e în mintea celor de laFerrari sezonul ăsta. Ultima oară s-a întâmplat chiar cursatrecută, când Alonso l-a depăşit în mod ilegal pe Kubica, era clarmai rapid ca el şi dacă revenea în spatele polonezului, ar fitrecut de el oricum în maxim 1-2 tururi. Dar a preferat să meargămai departe. FIA i-a atenţionat pe cei de la Ferrari neoficial, iaraceştia nu au făcut nimic. Până la urmă, când au primitpenalizarea oficială, au avut mult mai mult depierdut.

La fel şi acum. Amenda de 100.000 de euro e un nimic. Dinpăcate, pentru sport şi pentru Ferrari în sine, imaginealor este din nou mototolită inutil. Nu se putea stabili dela boxe că în cazul unei asemenea situaţii, Massa trebuia să se deala o parte elegant? Încercând măcar o ieşire în decor? Simulândmăcar un mic duel? Fără transmisii radio puerile? Sau poatechiar asta e răzbunarea lui Felipe, pentru lucrurile pe care esteobligat să le facă? Şi atunci oare trebuie să vorbim de mafioţiifraieriţi?

PS. Briatore a făcut de curând o vizită la Ferrari. Cesă înţelegem din asta?