Parapete pe rulouri vor fi montate pe DN7, la Chitila – VIDEO

Autor: Promotor 28 oct. 2019 MASINI NOI
Parapete pe rulouri vor fi montate pe DN7, la Chitila – VIDEO

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a începu să monteze parapete rutiere pe rulouri, pe DN 7, la ieșirea din localitatea Chitila. Acestea sunt poziționate între kilometrul 14+700 și km 14+920 – parapete marginal dreapta; km 14+750 – 14+920 – parapete marginal stânga; km 18+700 – 18+820 – parapete marginal stânga.

Parapetele pe rulouri reprezintă un sistem de protecție inovativ, conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetului, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeței carosabile.

Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecție să obțină rezultate pozitive deosebite în crash-teste de siguranță rutieră, performanțele superioare fiind datorate elementelor avansate de design și siguranță. Sectorul de drum pe care urmează să fie implementată această măsură a fost selectat în urma analizării mai multor sectoare de drumuri.

Potrivit CNAIR, este vorba de un proiect pilot, rezultatele obținute urmând a fi analizate după un interval relevant de timp, iar în acord cu acestea va fi decisă extinderea sau limitarea proiectului. CNAIR SA face apel la participanții la trafic să respecte viteza legală și regulile de circulație pe sectoarele mai sus menționate, conform semnalizării din zona lucrărilor.

Parapetele pe rulouri sunt o soluție nouă în Europa, România fiind prima țară care experimentează această soluție. Inițiativa a fost anunțată acum un an, când reprezentanții CNAIR spuneau că această soluție, folosită doar în Coreea și Australia la acea vreme, va reduce semnificativ consecințele unui accident atunci când mașina lovește parapetul.

Potrivit CNAIR, următorul pas va fi montarea acestui tip de parapet și pe E85, care leagă Moldova de Capitală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CNAIR



Comentarii
Inchide