Audi R8 Spyder V8 - o nouă versiune cabrio

Sunetul de V10 nu va mai fi singura coloană sonoră pentru cei care optează pentru un Audi R8 Spyder, supercar-ul fiind acum disponibil şi cu motorul V8 FSI.

Audi R8 Spyder V8  - o nouă versiune cabrio Audi R8 Spyder V8 - o nouă versiune cabrio

Audi are o strategie interesantă şi după ce a pus vinul cel mai bun pe masă adica Audi R8 Spyder V10 acum, la o distanţă de 10 luni de la lansarea oficială, ne prezintă versiunea de bază adică R8 Spyder cu motorul original al lui Audi R8. Unitatea FSI V8 de 4.2 litri produce 430 CP şi un cuplu de 430 Nm, având un pic mai mulţi cai putere decât versiunea coupe.

Masa mai mare face însă din R8 Spyder V8 cea mai înceată versiune, acest model putând atinge 100 km/h în 4,8 secunde, cu 0,2 mai târziu decât R8 V8 şi cu 0,7 secunde mai târziu decât versiunea Spyder V10 de 525 CP. R8 Spyder V8 va fi disponibil doar cu transmisia manuală secvenţială R-Tronic şi vine cu un sistem de recuperare a energiei în timpul frânării. Sistemul quattro nu face însă rabat de la distracţie şi trimite 85% din putere pe puntea spate şi 15% pe puntea faţă. În plus roţile din spate îşi împart puterea şi prin intermediul unui diferenţial autoblocant, rezultând astfel un comportament cât se poate de entuziasmant pe viraje.

În termeni de consum acest model compensează prin consum, având o medie de 13,8 litri la 100 km parcurşi, faţă de 14,8 ai versiunii V10. Nu este o valoare care să aducă mari economii, dar pentru cei care vor un supercar mai docil, sau nu au ocazia să exploateze toţi 525 CP, versiunea V8 ar putea fi suficientă. Un factor important va fi preţul, dar acesta se pare că îl vom afla la Salonul de la Paris din toamnă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.