Audi R8 Spyder V8 - o nouă versiune cabrio

Sunetul de V10 nu va mai fi singura coloană sonoră pentru cei care optează pentru un Audi R8 Spyder, supercar-ul fiind acum disponibil şi cu motorul V8 FSI.

Audi R8 Spyder V8  - o nouă versiune cabrio Audi R8 Spyder V8 - o nouă versiune cabrio

Audi are o strategie interesantă şi după ce a pus vinul cel mai bunpe masă adica Audi R8 Spyder V10 acum, la o distanţă de 10 luni dela lansarea oficială, ne prezintă versiunea de bază adică R8 Spydercu motorul original al lui Audi R8. Unitatea FSI V8 de 4.2litri produce 430 CP şi uncuplu de 430 Nm, având unpic mai mulţi cai putere decât versiunea coupe.

Masa mai mare face însă din R8 Spyder V8 ceamai înceată versiune, acest model putând atinge 100 km/h în4,8 secunde, cu 0,2 mai târziu decât R8 V8 şi cu 0,7 secunde maitârziu decât versiunea Spyder V10 de 525 CP. R8 Spyder V8 va fi disponibil doar cutransmisia manuală secvenţială R-Tronic şi vine cu un sistem derecuperare a energiei în timpul frânării. Sistemul quattro nu faceînsă rabat de la distracţie şi trimite 85% din putere pe punteaspate şi 15% pe puntea faţă. În plus roţile din spate îşi împart puterea şi prin intermediul unui diferenţial autoblocant,rezultând astfel un comportament cât se poate de entuziasmant peviraje.

În termeni de consum acest model compenseazăprin consum, având o medie de 13,8 litri la 100 kmparcurşi, faţă de 14,8 ai versiunii V10. Nu este o valoarecare să aducă mari economii, dar pentru cei care vor un supercarmai docil, sau nu au ocazia să exploateze toţi 525 CP, versiunea V8ar putea fi suficientă. Un factor important va fi preţul, daracesta se pare că îl vom afla la Salonul de la Paris din toamnă.