Audi TT cabrio: informaţii şi imagini oficiale cu noul Audi TT decapotabil

Versiunea coupe a noului Audi TT a fost prezentată cu jumătate de an în urmă, iar acum a venit vremea ca germanii din Ingolstadt să dea la o parte vălul de pe varianta decapotabilă a sportivei. Avem detalii mai jos.

Audi TT cabrio: informaţii şi imagini oficiale cu noul Audi TT decapotabil Audi TT cabrio: informaţii şi imagini oficiale cu noul Audi TT decapotabil

Acesta este noul Audi TT roadster. Şi, aşa cum probabil ţi-ai imaginat, este fratele fără acoperiş metalic al celei de-a treia generaţii Audi TT, care a fost prezentată în luna martie la Salonul Auto Geneva 2014.

Spre deosebire de coupe, noul TT decapotabil a rămas fără bancheta din spate, ceea ce înseamnă că are doar două locuri – cele din faţă. Dar nemţii au luat cu o mână şi au dat cu alta, fiindcă în locul banchetei din spate a fost creat un spaţiu ideal pentru acoperişul textil atunci când acesta este coborât. Astfel, faţă de alte decapotabile – unde portbagajul se micşorează dacă vrei să mergi cu părul în vânt -, TT roadster îţi oferă 280 de litri indiferent de poziţia plafonului textil (cu 25 de litri mai puţin decât la coupe).

Germanii de la Audi au ales soluţia clasică pentru acoperiş

Şi dacă tot a venit vorba despre acoperiş, acesta poate fi urcat sau coborât în zece secunde, în staţionare sau în mişcare (până la viteze de 50 km/h). Cei de la Audi spun că a fost folosit oţel, aluminiu, magneziu şi elemente din plastic pentru a crea cadrul pentru materialul textil şi că întregul ansamblu cântăreşte 39 de kilograme, cu trei kilograme mai puţin decât la precedenta generaţie TT cabrio.

La capitolul motorizări, povestea este aceeaşi ca la TT coupe, şi anume: un diesel de 2,0 litri care produce 184 CP şi 380 Nm şi două propulsoare pe benzină, ambele de 2,0 litri. Primul dezvoltă 230 CP şi 370 Nm, iar al doilea e rezervat doar versiunii sportive TTS şi e capabil de 310 CP şi 380 Nm.

Compact şi cu un design care reaminteşte de generaţiile precedente

În funcţie de preferinţe, Audi oferă fie o cutie de viteze manuală cu şase trepte, fie o cutie automată cu dublu ambreiaj S tronic. Totodată, versiunea diesel poate fi echipată doar cu tracţiune faţă, în vreme ce motorizarea de bază pe benzină poate fi cuplată, opţional, la un sistem de tracţiune integrală quattro. La Audi TTS cabrio, singura opţiune este tracţiunea integrală.

Audi TT roadster va fi prezentat la Salonul Auto Paris 2014, alături de Audi A6 facelift şi Audi RS7 facelift.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.