BMW Seria 1 M

BMW s-a hotărât într-un final să lanseze un model M pentru Seria 1. Iar viitorul BMW M1 va avea un motor de 3.0 litri, supraalimentat de 350 CP.

BMW Seria 1 M BMW Seria 1 M

Motivul răzgândirii BMW: Dorinţa unui BMW M1 era multprea mare. Foarte mulţi pasionaţi vroiau un model M alSeriei 1 şi în plus, producătorul bavarez îşi dorea şi el un modelsportiv mai ieftin decât actualul BMW M3. Momentan nu s-a hotărâtdacă se va folosi numele celebrului supercar M1, însă cu siguranţăacesta va fi unul din aspectele minore.

Pentru că mai important este cum s-ar conduce un viitor BMW M1.Folosind platforma tehnică a actualei generaţii, inginerii germanivor monta actualul motor de 3.0 litri,supraaalimentat, însă cu o serie de mici modificări: se va revenila configuraţia cu două turbine, la care BMW a renunţat de curând,intercoolerul va fi modificat iar computerul de injecţie deasemenea. Puterea maximă de 350 CP împreună cu o masă sub1500 de kilograme promite de pe acum performanţeinteresante.

Exteriorul nu va rămâne nici el intact, urmând să primeascăspoilerele agresive şi o evacuare sport. De jantele M nici nu maiamintim. Lansarea noului BMW M1 va avea loc abia anulviitor.