BMW Seria 1 M

BMW s-a hotărât într-un final să lanseze un model M pentru Seria 1. Iar viitorul BMW M1 va avea un motor de 3.0 litri, supraalimentat de 350 CP.

BMW Seria 1 M BMW Seria 1 M

Motivul răzgândirii BMW: Dorinţa unui BMW M1 era mult prea mare. Foarte mulţi pasionaţi vroiau un model M al Seriei 1 şi în plus, producătorul bavarez îşi dorea şi el un model sportiv mai ieftin decât actualul BMW M3. Momentan nu s-a hotărât dacă se va folosi numele celebrului supercar M1, însă cu siguranţă acesta va fi unul din aspectele minore.

Pentru că mai important este cum s-ar conduce un viitor BMW M1. Folosind platforma tehnică a actualei generaţii, inginerii germani vor monta actualul motor de 3.0 litri, supraaalimentat, însă cu o serie de mici modificări: se va reveni la configuraţia cu două turbine, la care BMW a renunţat de curând, intercoolerul va fi modificat iar computerul de injecţie de asemenea. Puterea maximă de 350 CP împreună cu o masă sub 1500 de kilograme promite de pe acum performanţe interesante.

Exteriorul nu va rămâne nici el intact, urmând să primească spoilerele agresive şi o evacuare sport. De jantele M nici nu mai amintim. Lansarea noului BMW M1 va avea loc abia anul viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.