BMW X5M - Informaţii oficiale

BMW a lansat alături de noul X6 M şi varianta potentă a lui X5, ce beneficiază de acelaşi motor de 555 CP.

Spate putin modificatVorbim de un V8 de 4,4 litri, supraalimentat, ce dezvoltă pe noul BMW X5 M 555 CP la 6000 rpm şi un cuplu maxim de 678 Nm, constant între 1500 şi 5650 rpm, graţie unei presiuni de turbo de 1,5 bar. Interesant este pentru că prima oară un motor M este combinat cu o transmisie M Sports Automatic cu 6 trepte, ce poate fi evident condusă şi în mod manual până când motorul ajunge în zona roşie, fără intervenţia electronicii.

Combinată cu transmisia integrală xDrive contribuie la un timp de acceleraţie de la 0 la 96 km/h în doar 4,5 secunde, în timp ce viteza maximă, chiar dacă nu a fost dată, presupunem că ajunge până la 250 km/h, acolo unde este limitată electronic. În ceea ce priveşte performanţele dinamice, distribuţia greutăţii deja foarte bună, 50:50, este dublată de Dynamic Performance Control System dar şi de jantele de 20 inch cu pneuri 275/40 pe faţă şi 315/35 pe spate.

Printre dotările noilor modele BMW X5 M şi BMW X6 M amintim de ABS, control electronic al stabilităţii, direcţie Servotronic, frână de parcare electrică, senzori de ploaie, cruise control, iDrive şi faruri cu xenon plus camere video la mersul cu spatele.

 

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.